SON DAKİKA
Tarih : 2019.04.29 14:53:49

Atatürk Havalimanı’nda Gözlük Çalan İtalyan Meclis Üyesinin 10 Yıl Hapsi İsteniyor

İtalya’nın Bari şehrinin belediye meclis üyesi Francesco Giannuzzi, geçtiğimiz Ocak ayında Atatürk Havalimanı’nda bulunan freeshoptan 185 euroluk gözlük çaldığı iddiasıyla gözaltına alınmış ve 50 bin TL kefaletle serbest bırakılmıştı. İlginç davada soruşturma tamamlandı. Giannuzzi hakkında “Nitelikli hırsızlık“ suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İtalya'nın Bari Belediye Meclis Üyesi Francesco Giannuzzi ve eşi 7 ocak 2019 tarihinde Dubai’den İtalya’ya aktarma yapmak için Atatürk Havalimanı’na geldi.

Uçağını bekleyen Giannuzzi, havalimanında bulunan freeshopa alışveriş için girdi. Girdiği mağazadaki gözlükleri deneyen Francesco Giannuzzi, 185 euroluk gözlüğü parasını ödemeden alarak erkekler tuvaletine girdi.

GÜVENLİK KAMERASINDAN FARK ETTİLER

İtalyan siyasetçi daha sonra lavaboda kısa süre oyalandıktan sonra kendisini bekleyen eşinin yanına gitti. Mağaza yetkilileri, kamera kayıtlarında İtalya Bari Belediye Meclis Üyesi Francesco Giannuzzi’nin 185 euroluk gözlüğü alıp geri getirmediğini fark edince, durumu havalimanı polisine bildirdi. Giannuzzi, havalimanı polisleri tarafından gözaltına alındı. Değeri 185 euro olan gözlük ise bulunamadı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İtalyan meclis üyesi ‘Hırsızlık' suçundan tutuklama istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Nöbetçi mahkeme, Francesco Giannuzzi'yi 50 bin TL nakdi kefaletle serbest bıraktı.

10 YIL İSTENDİ

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Francesco Giannuzzi'nin hırsızlık suçlamasını kabul etmeyerek verdiği savunmasına yer verildi. İddianame, gözlüğü denemek amacı ile mağazadan aldıktan sonra eşine göstermek için dışarıya çıktığını ancak eşinin gözlüğü beğenmemesi üzerine geri dönerken sıkıştığı ve tuvalet ihtiyacını gidermek için tuvalete girdiğini, tuvaletin pis olması yüzünden çıktığını gözlüğü orada unutmuş olabileceği aktarıldı. Soruşturma sonunda Francesco Giannuzzi’nin “Bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasını talep edildi.

Yazarlar