SON DAKİKA
Tarih : 2017.11.17 12:39:51

Atatürk Havalimanı’nda Kaçak Sigara Operasyonu

Kaçakçıların yurda sokmaya çalıştığı yaklaşık piyasa değeri 5  milyon lira olan  5 bin paket kaçak sigara Gümrük Memurlarının dikkati sayesinde yakalandı. Kaçakçılar sigaraları ekmek, lastik ayakkabı, su bidonları, cips paketlerinin arasında yurda sokmaya çalıştı.
 
Kaçakçıların yeni gözdesi sigara
 
Son zamanlarda artan sigara kaçakçılığı ilginç boyutlara ulaşırken, yurda kaçak sigara sokmak isteyen yerli ve yabancı yolcular her yolu deniyor. Son olarak Atatürk Havalimanında yurda kaçak yollarla sigara sokmak isteyen çok sayıda Özbek vatandaşı yakalandı. Özbek vatandaşlarının sigaraları zulalama şekilleri gümrükçüleri bile şaşırttı. Atatürk Havalimanında günde yaklaşık 5 bin paket , sigara yakalayan Gümrük Memurları, kaçakçılara geçit vermiyor.
 
Ekmek arası sigara
 
Atatürk Havalimanında uygulama yapan Gümrük Muhafaza Memurları, şüphelendikleri Özbek yolcuları durdurdu. Çantalarını x-ray cihazına sokan Gümrük ekipleri, daha sonra çantalarda arama yaptı.  Özbek yolcuların, çantalarında bulunan yöresel ekmemler den şüphelenen Gümrük ekipleri, ekmekleri poşetlerinden açıp içine bakınca, hayatının şokunu yaşadı. Ekmeklerin arasından çok sayıda kaçak sigara çıktı. Daha sonra çantalarda bulunan Kara Lastik, cips, termos, patates kızartması ve su bidonlarını açan Gümrük ekipleri, aynı şoku bir daha yaşadı. Bütün malzemelerin içinden sigara çıktı. Lastiklerin içine sıkıştırılarak sarılan ve patates kızartmasının altına yerleştirilen piyasa değeri yaklaşık 5 milyon lira olan 5 bin paket kaçak sigaralara el konularak yolcular hakkında  işlem yapıldı.
 
İşte O Görüntüler;
 
 

Yazarlar