SON DAKİKA
Tarih : 2017.06.14 15:18:34

Atatürk Havalimanı’nda Tomografi Cihazlarında Test Başladı

İstanbul  Atatürk Havalimanı’ndan ABD’ye gidecek yolcuların uçaklarına binerken yanlarındaki el çantası, laptop, tablet ve sıvı dolu çeşitli eşyalarının içinden geçirileceği tomografi cihazlarının 227 nolu köprüdeki montajlarının tamamlandığı ve test çalışmalarına geçildiği belirlendi.
 
Tomografi cihazlarının birkaç gün içinde hizmete gireceği öğrenildi. Bu arada, aynı elektronik cihaz yasaklamasını getiren İngiltere yolcuları için de 701 nolu köprüye 2 adet x-ray cihazı konuldu ve cihazlar bugünden itibaren hizmete başladı.
 
ABD ve İngiltere’nin Türkiye’den uçuşlara getirdiği belli ölçüler büyüklüğündeki elektronik cihaz yasağının ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından getirilen önlemler çerçevesinde alınması planlanan dört adet tomografi cihazından ilk ikisi geçtiğimiz hafta Atatürk Havalimanı’na getirildi. 227 numaralı yolcu köprüsünün arınmış salonuna yerleştirilen tomografi cihazlarının montajı yetkili firma tarafından yapıldı. Montajı tamamlanan 2 cihazın test çalışmaları yetkili firma ve görevlileri tarafından bu sabahtan itibaren başlatıldı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) uzman personelinin gözetiminde yapılan montaj işleminin tamamlanmasından sonra cihazların başında uzman TAV Güvenlik elemanlarının olacağı belirtildi.

 

Yazarlar