SON DAKİKA
Tarih : 2019.04.29 15:57:03

Atlasglobal Yeni Kabin Üniformalarını Tanıttı

Atlasglobal Havayolları, yeni kabin üniformalarını özel bir geceyle tanıttı. Hyatt Centric, Levent’te gerçekleşen davetin yüzü ise Best Model of The World birincisi Iman Casablanca oldu. Bağımsız havacılık araştırma şirketi Skytrax'in ‘4 Yıldızlı Havayolu’ ödülünü alan Atlasglobal, yeni kabin üniformasını tanıttı. Başlattığı bir proje kapsamında #HackOurStyle sloganıyla Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü öğrencileri arasında iki gün boyunca süren bir tasarım hackathon'u düzenlendi. Yoğun tempolu hackaton sonunda tasarımlarını jüriye sunan öğrenciler arasında Yaren Eren'in tasarımı birinci seçilerek Atlasglobal'in yeni kabin üniforması olarak belirlendi.

Genç tasarımcı Yaren Eren tasarımına ilham kaynağı olan şeyleri şu şekilde anlattı: “Atlasglobal için hazırladığım bu koleksiyonda ilham kaynağım çocukluk yıllarından beri aşina olduğumuz, içimizdeki uçma ve yeni yerler keşfetme tutkusunu simgeleyen kağıt uçaklardı. Küçükken elimizdeki kağıtları katlayıp uçurmak basit bir oyun gibi görünse de bence bu somutlaştırdığımız hayallerin havada süzüldüğünü izlemekti… Bende üniformaları bu soyut ve somut kavramların birbirine geçtiği, yeni bir bakış açısıyla yorumlamak istedim.”

Atlasglobal'in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy ise, gençlere destek veren bu özel projeyle ilgili olarak şu sözlere yer verdi: “Bu projede amacımız; Türkiye'nin yerli ve milli havayolu olarak, Türk gençlerine duyduğumuz güveni göstermek ve fırsat verilince onların neler başarabileceklerini kanıtlamaktı. Yeniliklere gösterdiğimiz özen neticesinde kabin üniformalarımızı ülkemizin ve geleceğimizin teminatı olan üniversite öğrencilerimizin tasarlaması için bir proje başlattık. Yoğun hackathon dönemi sonunda birinci olan tasarımcımızla düzenli aralıklarla bir araya gelen ekiplerimiz, üniformanın üretime geçebilmesi için en ufak detaylara varıncaya kadar büyük bir titizlikle çalıştılar. Geldiğimiz noktada görüyorum ki doğru stratejilerle, yatırımlarla ve hepsinden önemlisi büyük bir inançla yürüdüğünüz yolun sonunda mutlak başarıyı elde ediyorsunuz.”

Yazarlar