SON DAKİKA
Tarih : 2020.10.26 15:13:30

Avrupa Birliği Sınır Güvenliği Birimi (Frontex), Airbus ve Ortağı IAI’yi Seçti

Avrupa Birliği Sınır Güvenliği Birimi (Frontex), Uzaktan Kumandalı Uçak Sistemleri (RPAS) ile Deniz Karakol ve Gözetleme Hizmeti için Airbus ve ortağı IAI’yi seçti Avrupa Birliği Sınır Güvenliği Birimi (Frontex), deniz karakol ve gözetleme hizmetlerini yürütmek adına Orta İrtifa Uzun Havada Kalışlı (MALE-Medium Altitude Long Endurance) RPAS için Airbus Defence and Space’in %100 yan kuruluşu Airborne Solutions (ADAS) ile RPAS hizmetlerinde küresel pazar lideri ve uzun vadeli ortağı Israel Aerospace Industries (IAI) ile sözleşme imzaladı.

Hizmet işbu sözleşmesi kapsamında Yunanistan ve / veya İtalya ve / veya Malta'da verilecek. Servis RPAS platformu, iletişim ekipmanı, kapasite, görev depolama hizmeti ile birlikte sistemi yöneten ve operasyonel destek sağlayan tüm gerekli uzmanları içerecek. Sözleşme kapsamında Airbus ve IAI, önceden planlanmış görevlerin yanı sıra geçici / özel amaçlı görevler için de hizmet verecek. IAI'ın denizlerde kullanılan karakol ve gözetleme aracı Heron RPAS dünya çapında bir dizi müşteriye hizmet veren 450.000’den fazla uçuş saati ile gece gündüz her türlü hava şartına dayanıklıdır. Sistem 24 saatten uzun tüm operasyonal konfigürasyonlara sahip izleme etkinliklerini gereçekleştirerekcoğrafi alanlarda potansiyel gözetim bağlamında tam kapsamlı ve gerçek zamanlı denizlerin fotografını oluşturur.

RPAS, çok yönlü özel yük (örneğin gündüz için elektro-optik ve gece amaçlı kızılötesi, IAI tarafından yapılan deniz devriye radarı ve otomatik tanımlama sistemi), ilgili iletişim ekipmanı, ilgili yer görevi kontrolü ve desteği ile donatılacak. Gözetleme aracı Heron, Görüş Hattı (LOS) içinde uçarken, gerçek zamanlı bilgileri iletmek için Görüş Hattının Ötesinde (BLOS) uçarken veya deniz üzerinde düşük irtifalarda uçmak gerektiğinde sorunsuz bir şekilde bir uydu bağlantısına doğrudan bağlantı kullanabilecek. Bu bilgiler Frontex komuta ve kontrol merkezi üzerinden sahil güvenlik merkezlerine iletilecek. İnsansız hava sistemlerinin kesin ve uzun süreli gözetleme açısından faydalarını doğrulamak ve vurgulamak için geçtiğimiz yıllarda çok sayıda deneme başarıyla gerçekleştirildi. Denizcilik Heron’u, diğerlerinin yanı sıra İsrail donanması tarafından kilit devriye aracı olarak kullanılıyor ve uzun yıllardan beri keşif ve güvenlik görevlerini başarıyla gerçekleştiriyor.

Yazarlar