SON DAKİKA
Tarih : 2022.06.12 01:13:33

Avrupa Ülkelerinin Devrelerini Bile Bozdu

Küçük bir uçak, Avrupa'yı karıştırdı. Bulgaristan tarafından yapılan açıklamada, Beechcractf isimli uçağın izinsiz bir biçimde 4 Avrupa ülkesini geçtiği ifade edildi. Kısa sürede verileri devre dışı bırakmayı başararak Sırbistan, Romanya, Polonya ve Slovakya üzerinden geçen uçak Karadeniz kıyılarında terk edilmiş halde bulundu.

Bulgaristan tarafından açıklanan bilgilere göre, gizemli bir uçak pek çok Avrupa ülkesinden izinsiz bir şekilde geçti. Şimdi Bulgar makamları, her yerde bu izinsiz uçuş yapan gizemli pilotu arıyor. Bulgaristan, dün akşam saatlerinde hava sahalarında küçük bir uçak tespit edince alarma geçti. İçişleri Bakanı Boiko Rashkov'a göre iki kişilik Beechcracft uçağı Macaristan'dan kalktı ve ardından da Polonya ile Slovakya üzerinden uçtu.

Ardından da pilotun kısa sürede Sırbistan ve Romanya'da geçiş yapıp Karadeniz kıyılarına indiği düşünülüyor. Gizemli uçak Buhovsti'nin kuzeydoğu bölgesindeki özel bir havaalanının pistinde motur sıcak halde bulundu. Brandayla kapanan uçağın mürettabatından ise hiçbir iz yoktu.

Uçağın 60 yaşında olduğu tespit edilirken, Bulgarsitan Savunma Bakanlığı şüpheli uçağın uçuş planı olmadığının, vericilerini devre dışı bıraktığını ve radyo mesajlarıa ya da görsel sinyallere yanıt vermediği belirtildi.

Yazarlar