SON DAKİKA
Tarih : 2019.12.19 17:23:19

Avrupa’nın Öncü Yolcu Hizmet Sistem Sağlayıcısı Hitit Oldu

Yerli yazılımın dünya havayolu sektöründeki temsilcisi Hitit, global pazardaki gücünü yeni bir ödülle pekiştirdi. Uluslararası yayın kuruluşlarından KHM Medya’nın 163 ülkeden okurlarının oylarıyla alanında lider şirketleri belirlediği oylamada Hitit, havacılık teknolojisi alanında “Avrupa’nın Öncü Yolcu Hizmet Sistem Sağlayıcısı” seçildi. Havacılık ve seyahat teknolojileri alanındaki yenilikçi bilişim çözümleri ile dünyaya hizmet ihracat eden Hitit, yeni bir ödülle başarısını taçlandırdı.

KHM Medya tarafından 163 ülkeden okurların oylarıyla belirlenen Global 100 Ödülleri’nde Hitit “Avrupa’nın Öncü Yolcu Hizmet Sistem Sağlayıcısı” ünvanına hak kazandı. 25 yıldır havacılık teknolojisinde dünyaya hizmet eden Hitit, sektöründe dünya beşincisi olarak Avrupa’daki büyümesini sürdürürken, pazarda tercih edilen marka haline geldi. 19 farklı ülkeden 28 havayolu firmasının teknolojik altyapısı sunan Hitit; yerli ve yenilikçi yazılım ürünleri ile havayolu sektöründe her yıl 65 milyon yolcunun uçmasını sağlıyor. Dünya pazarındaki etkin rolümüz artmaya devam ediyor Hitit Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevra Onursal Karaağaç konuyla ilgili şunları söyledi: “Yolcu hizmet sistemleri alanındaki başarımızı operasyonel planlama, muhasebe ve kargo alanlarındaki yenilikçi teknolojimiz ile güçlendirerek, sektörün tek noktadan hizmet anlayışıyla çözüm üreten sayılı firmaları arasına girdik. .”

Türk mühendislerinin elinden çıkan %100 yerli havacılık çözümleriyle seyahat alanında Türkiye’nin ilk teknoloji ihracatını yapan Hitit, daha önce de Doğu Avrupa’nın En İyi Havacılık Yazılım firması, En İyi Havayolu Raporlama Sistemi, Yılın En Niş Teknoloji Firması ödüllerine layık görülürken; Hitit Genel Müdürü Nur Gökman da 2016 yılında Microsoft Türkiye – KAGİDER iş birliğiyle düzenlenen Teknolojinin Kadın Liderleri Ödülleri’nde Juri Özel Ödülü, 2017 yılında Acquisition Finance Magazine tarafından “Gamechanger” ödülü ve 2018 yılında da İngiltere kaynaklı Corporate Vision Magazine tarafından “Kurumsal Mükemmellik Ödülleri” kapsamında verilen “En Etkili Kadın CEO” ödülünü kazanmıştı.

Yazarlar