SON DAKİKA
Tarih : 2020.01.23 15:02:00

Avustralya’da Yangın Söndürme Uçağı Düştü

Reuters haber ajansı, Avustralya'daki yüksek dağ sıralarında bir yangın söndürme uçağının düştüğünü duyurdu. Yerel saatle öğleden sonra 14.00 sularında gerçekleşen kazada, C-130 Hercules söndürme uçağı alev topunun içine çakıldı. CNN International, hiç kimsenin kurtulamadığı kazada hayatını kaybeden üç kişinin ABD vatandaşı olduğunu bildiriyor.

Yeni Güney Galler'de tüm mürettebatı Amerikan olan uçağın kalkıştan hemen sonra düştüğü belirtiliyor. HAVALİMANI TÜM UÇIŞLARA KAPATILDI Avustralya'da aylardır kontrol altına alınamayan yangınlar farklı noktalarda etkisini sürdürürken Canberra Havalimanı'nın, aynı nedenle tüm uçuşlara kapatıldığı bildirildi. Havalimanının internet sitesinden yapılan açıklamada, "Mevcut koşullar nedeniyle Canberra Havalimanı kapatıldı." ifadesine yer verildi. Açıklamada, havalimanına uçakların iniş ve kalkış yapamadığı kaydedildi.

Trafik polisinin Twitter paylaşımında, "Yangın hızlı hareket ediyor ve bölgede birçok yol kapandı. Lütfen bölgeden uzak durun." uyarısı yapıldı Canberra'nın bazı banliyölerinde halka, yangından korunacak yer aramaları, bazı bölgelerde de derhal evlerini terk etmeleri çağrısı yapıldı. Canberra civarında dün başlayan yangının, şiddetli rüzgar ve yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle kentteki koşulların bozulmasına yol açtığı, havalimanı yakınlarında bu sabah saatlerinde çıkan ikinci bir yangının "izle ve harekete geç" seviyesinde olduğu kaydedildi.

Eylül 2019'dan bu yana kontrol altına alınamayan yangınlar 28 kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı, milyonlarca hektar orman kül oldu, binlerce ev yandı. ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), yangınlardan çıkan dumanların Dünya'nın etrafını en az bir kez dolaşmasının beklendiğini duyurdu. Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF), doğrudan veya dolaylı 1,25 milyar hayvanın ölmüş olabileceği tahmininde bulunmuştu. Telef olan hayvanlar arasında en çok sürüngen ve kuşlar ile koala ve kanguru gibi memeli hayvanların olduğu sanılıyor.

Yazarlar