SON DAKİKA
Tarih : 2023.02.22 01:28:33

BTA’nın CEO’su Sadettin Cesur Görevinden Ayrıldı

Atatürk Havalimanı işletmesinin TAV Havalimanları Holding’e geçmesinden sonra 1998 yılında 25 yaşında gencecik bir Kurucu Genel Müdür olarak BTA, yani yiyecek, içecek, kafe ve restoranların başında olan Sadettin Cesur, tam 25 yıl sonra bu görevinden ayrıldı.

Sürpriz bir ayrılıktan sonra CEO olarak bıraktığı BTA’nın dünya çapında bir şirket haline gelmesinde büyük katkısı oldu. Sadettin Cesur bizler için yani Havalimanı Muhabirleri için de önemli bir yöneticiydi. Yapılan bütün etkinliklerde yanımızdaydı. Mutlu ve özel günlerimizi paylaşırdı. Ayrıldığına üzüldüm. Ben DNA’yı damardan arayanlardan değilim. Yürekten ararım. Gözlerinden ararım. Karşımda konuşurken ellerini, parmaklarını nereye koyacağını şaşırmamasından ararım.

İşte Sadettin kardeşimiz bu kişilikteydi. Sıcak yüreği ile sizinle konuşurken gözlerinin içi güler, elini de omuzunuza atardı. Mutlu günlerin yanı sıra zor zamanların da adamıydı. “ İkilem, bikilem, ben ne bilem” demeden yanınızda olurdu. Laf üretmeyip iş üreten sınıfındandı. Anadolu Tatlarını özel kurduğu bir bölüm olan “Tadında Anadolu” da bizlere gösterdi. Personeli eğiterek çalıştırırdı. Yani onları ne zaman çarpacağı belli olmayan otomatik kapı gibi değil akıl yoluyla yönetirdi. 8 ülkede 17 havalimanında devasa bir grubun başındaydı. Felsefesi sanırım Mevlana felsefesine yakındı. O hep, Mevlana’nın, “ Her şeyi anlat ama kendini anlatma”, yani sakın böbürlenme ilkesini hissettirirdi.

Kendisi ile dün telefonla konuştum. Ne oldu, ne yaşandı belki öğrenebilirim sanıyordum. Karşımdaki Sadettin Cesur, ayrıldığı ruh hali ile görevine devam eden ruh hali arasında hiçbir fark yokmuş gibi konuştu: “ Biraz yoruldum, kendi isteğimle ayrıldım, kısa süre dinlendikten sonra yeni bir projem var. Havalimanı Muhabirleri arkadaşlarıma da bu süre içinde bana yaptıkları destekler için teşekkür ediyorum. Haklarınızı helal edin” dedi. Bu kadar. Bizden de helal olsun. Ancak henüz 50 yaşındasın. Ne yorulması? Allah izin verdikten sonra önünde uzun yılların var. Yeni projelerini bekliyoruz.

Yolun açık olsun.

NOT: Fotoğraf Atatürk Havalimanı zamanı. Basın odası Hürriyet Ofisi. Sevgili Sadettin Cesur ben ve kameraman arkadaşım Murat Çakır’la beraber

Yazarlar