SON DAKİKA
Tarih : 2020.05.13 16:21:26

Bakan Ersoy’a Çağrı: Trabzon Havalimanı’nı Unutmayın

TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu, normalleşme adımları atılırken yurtdışı uçuşlarında Trabzon Havalimanı’nın unutulmaması çağrısı yaptı. Yapılan açıklamada Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve ilgililere yapılan çağrıda “Havalimanlarında, otellerde, restoranlarda, ulaşım araçlarında alınan önlemlerin yanısıra sağlıktaki kuvvetli altyapımıza vurgu yapılarak ülke olarak sınırları açmaya ve normalleşme sürecini başlatmaya hazır olduğumuz vurgulanıyor. Devamında ikili görüşmeler yapılmaya başlanarak, karşılıklı uçak seferlerinin kısa zamanda başlatılabilmesi için çalışmalar devam etmekte.

Bu noktada Bakanımız Sayın Ersoy’dan ve tüm ilgililerden yapılan bu çalışmalar esnasında geçen yıl Ortadoğu’dan bin 300 direk uçuşun yapıldığı Trabzon Havalimanı unutmamalarını istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsilciliğinden yapılan yazılı açıklamada, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sonucundaki pandemiden en çok etkilenen sektörlerden birisinin turizm olduğu belirtildi. Turizmden direkt kazanç sağlayan seyahat acentaları, oteller, restoranlar, rehberler, turizm taşımacılığı yapanlar, hediyelik eşya dükkanları olmak üzere salgından elliye yakın sektörün etkilendiği işaret edilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Trabzon'da sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılması ve seyahat serbestisi sonrası, bölge olarak beklenenden çok daha iyi durumda olduğumuz ve normalleşmeye daha erken geçtiğimiz görülmekte. Bölgemizde vaka sayıları yok denecek kadar az. Artvin ve Gümüşhane'de uzun zamandır vaka yok, Trabzon ve diğer illerde son bir haftadır yeni vakamız yok, servisler boşalıyor. Bir taraftan salgın etkisini kaybederken, diğer taraftan TÜRSAB olarak bizler de başlattığımız çalışmalarla yaraları sarmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz." 

"TRABZON HAVALİMANINI UNUTMAMALARINI İSTİYORUZ"

Açıklamada, normalleşme süreciyle ilgili de değerlendirmede bulunularak, şunlar kaydedildi: "Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı başlattıkları üçlü bir çalışma ile ülkemize turist gönderen ülkelere Türkiye'de pandeminin etkilerinin azaldığını ve normalleşme sürecine girildiğini gösteren 'niyet mektubu' gönderiyorlar. Havalimanlarında, otellerde, restoranlarda, ulaşım araçlarında alınan önlemler, yanısıra sağlıktaki kuvvetli altyapımıza vurgu yapılarak ülke olarak sınırları açmaya ve normalleşme sürecini başlatmaya hazır olduğumuz vurgulanıyor. Devamında ikili görüşmeler yapılmaya başlanarak, karşılıklı uçak seferlerinin kısa zamanda başlatılabilmesi için çalışmalar devam etmekte.

Bu noktada Bakanımız Sayın Ersoy'dan ve tüm ilgililerden yapılan bu çalışmaları esnasında geçen yıl Ortadoğu'dan 1300 direk uçuşun yapıldığı Trabzon Havalimanını unutmamalarını istiyoruz." Trabzon Havalimanı'nın bölge için önemine de dikkat çekilen açıklamada, "Antalya'dan sonra ülkemize yurtdışından direkt uçuşlarla turistin en fazla geldiği Trabzon Havalimanı'ndan bölge illeri azami derece faydalanmaktadır. Bu bakımdan da Ortadoğu ülkelerinden mümkün olduğunca fazla uçuşun acilen ve de öncelikli planlanması gerekmektedir. Potansiyeli olan bölgemizin şartları buna uygundur ve ekonomik olarak da ciddi ihtiyacı vardır." değerlendirmesinde bulunuldu.

"BU DESTEK, TURİST SAYILARINDA ARTIŞ SAĞLAYABİLMEDE ETKİLİ OLACAKTIR"

Açıklamada, seyahat acentalarına sağlanan destekler de hatırlatılarak, şu ifadeler kullanıldı: "Önceki yıllarda turizm sektörünün uluslararası rekabet gücünün korunmasını teminen havayolu ile ülkemize turist getiren seyahat acentalarına sağlanmış olan tarifeli ve tarifesiz (charter) uçuşlara sağlanan desteğin, bu yıl da devam ettirilmesi uygun olacaktır. Bu destek, pandeminin olumsuz etkilerine karşı özellikle charter sefer sayılarında ve turist sayılarında artış sağlayabilmede etkili olacaktır."

"SARP SINIR KAPISI DA GÖZ ARDI EDİLMEMELİDİR"

Gerekli test istasyonlarının kurulmasının önemli olduğu da aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bir diğer ve çok önemli husus ise haziran ayından itibaren Kapıkule ve İpsala Sınır Kapısı'nda korona test istasyonları kurulacağı açıklandı, bu da gerçekten çok önemli bir çalışma. Ama bölgemizdeki Sarp Sınır Kapısı da göz ardı edilmemelidir. Buraya yönelik de çalışma hızlandırılmalı, geçişlerde kolaylık sağlanması veya gerekli ise test istasyonu kurulmalıdır. Bu konularda bölgemiz bakanları ve milletvekillerimizden desteklerin devamını beklemekteyiz."

Yazarlar