SON DAKİKA
Tarih : 2020.02.05 19:45:22

Bakan Turhan: 177 Yolcu Vardı, Kazada Can Kaybı Yok

Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan, ''Sert iniş yapan uçak kırıma uğradı. 177 yolcu vardı, kazada can kaybı yok." açıklamasında bulundu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Şuanda yolcuların önemli bir kısmı kendi imkanlarıyla uçağı terk etti. Bazılarını da acil servis ekiplerimiz uçağın içerisinden çıkarmaya çalışıyor. Şuanda bize gelen bilgiye göre ağır yaralı yok." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda meydana gelen kazayla ilgili CNN TÜRK'e açıklamalarda bulundu. Bakan Turhan, yaptığı açıklamada, "İzmir- İstanbul seferini yapan uçağımız Sabiha Gökçen Havalimanı'na sert bir iniş yapması sonucu pist başından araziye çıkması sonucu kaza meydana geliyor. Uçağımızda 177 yolcu var 6 mürettebat bulunuyor.

Şuanda yolcuların önemli bir kısmı kendi imkanlarıyla uçağı terk etti. Yaralılardan bazıları kendi imkanlarıyla uçaktan ayrıldı bazılarını da acil servis ekiplerimiz uçağın içerisinden çıkarmaya çalışıyor. Şuanda bize gelen bilgiye göre ağır bir yaralı bilgisi ulaşmadı." ifadelerini kullandı.

Öte yandan kaza sırasında telsiz konuşmaları ortaya çıktı. Konuşmalarda "rampa aşağı iniyor" ifadeleri kullanılıyor.

Yazarlar