SON DAKİKA
Tarih : 2024.05.08 15:07:22

Bakan Uraloğlu’ndan Olaya Müdahale Eden Ekibe Tebrik

İstanbul Havalimanı'nda bu sabah saatlerinde hareketli dakikalar yaşandı. Bir kargo uçağı ön iniş takımının açılmaması sebebiyle gövde üzerine iniş yaptı. 15 saniye gibi kısa bir sürede olaya müdahale edilmesi ve pilotların bu duruma uygun olarak mümkün olduğunca düşük sürat ile piste yaklaşması olası bir faciayı önledi.

Yaşanan olayı başından sonuna kadar takip eden ve yetkililerden sürekli bilgi alan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklama yaparak ARFF (Aviation Rescue Fire Fighting / Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele) ekiplerini tebrik etti.

BAKAN URALOĞLU'NDAN OLAYA MÜDAHALE EDEN EKİBE TEBRİK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamada, "Bu sabah, İstanbul Havalimanı'mızda ön iniş takımları açılmayan, ekiplerimizin başarılı yönlendirmesi sayesinde gövde üstü sorunsuz iniş yapan kargo uçağının pilotlarını ve kabin ekibini profesyonel şekilde tahliye ettik.İstanbul Havalimanı; her açıdan Dünya'nın en kapsamlı, en nitelikli havaalanlarından bir tanesi... Bu bağlamda, olayda emeği geçen, hızla müdahale eden bütün birimlerimizi tekrar canıgönülden kutluyorum." dedi.

Yazarlar