SON DAKİKA
Tarih : 2023.08.08 14:23:41

Barselona Havalimanı’ndaki Büyük Hırsızlık Aydınlatıldı

Barselona Havalimanı'ndaki Emirates Emanet Bagaj Servisinden yapılan 10 milyon dolarlık hırsızlık olayı aydınlatıldı Barselona Havalimanı'nda meydana gelen milyonlarca dolarlık hırsızlık, polisin detaylı çalışmasıyla aydınlatıldı.

Olay Emirates'in Emanet Bagaj Servisi'nde gerçekleşti. Hırsızlık, Barselona'dan Dubai'ye gidecek olan bir Rus ailenin, Emirates'in havalimanındaki Bagaj Emanet Servisi'ne geldiğinde anlaşıldı. Ailenin Emanet Bagaj Servisine bıraktığı Louis Vuitton valiz duruyordu ama valizin üzerindeki çok değerli mücevher ve aksesuarla dolu olan "Hermes Birkin" marka çanta ortada yoktu. Çantanın içinde 5 milyon dolar değerinde 47 karatlık bir yüzük, bir Chanel broş, Tiffany & Co. bileziği, Versace kolyesi, Bvlgari ve Chopard saatler ve pırlanta küpeler bulunuyordu. Rus aile ve Emirates çalışanlarını şok eden olayla ilgili hemen polise haber verildi.

Havalimanı güvenlik kameralarını inceleyen polis, içindeki değerli eşyalarla 10 milyon dolarlık değeri olan çantanın bir adam ve kadın tarafından çalındığını belirledi. Barselona'yı terk etmek üzere olan hırsızlar polisin operasyonu sonucu olaydan iki saat sonra yakalandı. Kaçmak için bir oto kiralama şirketinden araba kiralayan şüpheli çiftin, havalimanından 100 kilometre uzaklaştıkları belirtildi. Polis çiftin yanında bulunan çantayı içindeki değerli eşyaları ele geçirdi.

Birkin'in önemi

Hermès Birkin çanta, adını 80'lerin başında dönemin özgür ruhlu İngiliz oyuncusu ve şarkıcısı Jane Birkin’den almış. Jane Birkin, Londra’dan Paris’e yaptığı yolculuklardan birinde uçakta Hermès’in üst düzey yöneticilerinden Jean-Louis Dumas ile yan yana oturmuş. Birkin’in haftasonu seyahati için hasır bir çantaya sığdırdığı eşyalarının yere dökülmesi üzerine yardıma koşan Jean-Louis Dumas ile yolculukta başlayan sohbet sırasında sanatçı, önünde bulunan bir kese kağıdına çanta eskizleri çizmiş. İşte bu eskizlerden üretilen çantaya ilham kaynağı olarak "Birkin" adı verilmiş. Kısa zamanda bir statü sembolü haline gelen "Hermes Birkin" çanta, karmaşık dikişleri, metal tokaları, benzersiz ve tartışmalı derisi (sıklıkla timsah ve devekuşu derisi) sayesinde bir prestij ve ihtişam işareti olarak hemen dikkat çekiyor.

Yazarlar