SON DAKİKA
Tarih : 2019.05.09 16:01:48

Basın Müşavirliğinden Yenge Haberine Komik Uygulama

Basın Müşavirliğinden Yenge Haberine Komik Uygulama Dün sitemizde yayımlanan ve çok ses getiren "Yengenin Arkadaşları Uzman Olarak İşe Başladı" haberinden sonra Türk Hava Yolları Basın Müşavirliği komik bir uygulamayla Havalimanı Basın mensuplarından oluşan WhatsApp gurubundan haber sitemizin genel yayın yönetmeni Celal Uçan'ı ve bu haberi kullanan diğer gazetecileri çıkardı.

WhatsApp gurubunun amacının sadece Türk Hava Yolları'nın haberlerini paylaşmanın dışında kullanılmaması ve bir basın müşavirliğinin haberlerini daha fazla mecraya yaymamak için böyle bir uygulamaya gitmesi skandal olarak yorumlandı.

Ülkemizin bayrak taşıyıcısı ve gözbebeği şirketi olan Türk Hava Yollarının çıkarlarından çok Basın Müşavirliğini ön plana çıkarmasıyla ünlü THY Müşaviri Yahya Üstün'e Tarım Bakanımız Ekrem Pakdemirli'nin danışmanı Esra Öztürk iki gün önce kişisel hesabından attığı bir twit ile şöyle demişti.

"THY'nin kurumsallığı Basın Müşavirinin popülaritesine kurban edilmeyecek kadar önemlidir. 23 Haziran için hizmet bilgilendirmesini tüm havayolu şirketleri kurumsal hesabından yaptı. @TK_TR ise Yahya Üstün'ün hesabından. Hiçbir yolcu, müşavir takip etmek zorunda değil. Teamül?"

Havacılık sektöründe görev yapan tüm gazetecilerin Milli Havayolu şirketi gözüyle baktığı ve göz bebeği olan Türk Hava Yolları şirketinin Basın Müşavirliğinin başka bir yaptırımı olacak mı bilmiyoruz ama biz daha çarpıcı haberlerli sizlere duyurmaya devam edeceğiz.

Yazarlar