SON DAKİKA
Tarih : 2021.05.10 01:50:29

Berlin Tegel Havaalanı Resmen Kapatıldı

Berlin'de, Schönefeld'in bitişiğindeki Brandenburg Willy Brandt Havalimanı 8 Kasım 2020'de hizmete girdiğinde Tegel zaten devre dışı bırakılmıştı. Kasım ayından bu yana Tegel havalimanındaki birçok bina yıkılmış ve bu iş için şimdiye kadar yaklaşık 3 milyon Euro harcanmıştı ve böylece 70 yıllık havalimanı için yeni bir süreç başlamıştı.

Önümüzdeki yıllarda havalimanının kapladığı 5 km²'lik alan tepeden tırnağa yeniden geliştirilecek, Berlin TXL adlı proje kapsamında Berlin'e çok sayıda rezidans, bir araştırma-geliştirme ve endüstriyel kampüs, ofisler ve büyük bir park eklenecek. Terminal A, Beuth Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin kullanımı için yenilenecek.

Urban Tech Republic adlı bu bölümde, insanların kentsel yaşamını kolaylaştırmak için teknoloji çalışmaları yapılacaktır. C ve D terminalleri üretim şirketleri ve yeni başlayanlar için ayrılacak  Berlin İtfaiye Akademisi, havalimanının hangarlarını kullanacak. Berlin'deki işyerlerinin% 98'inin dolu olduğu düşünüldüğünde projenin önemi daha iyi anlaşılıyor. BERLİN TXL Tegel Projekt adlı firmanın yürüttüğü projenin milyarlarca Euro'ya mal olması ve 2040 yılında tamamlanması bekleniyor.

Yazarlar