SON DAKİKA
Tarih : 2019.06.16 18:24:58

Bilal Ekşi Denetleme Sonuçlarını Duyurdu

Bilal Ekşi, yurt dışında 54 havalimanında gerçekleştirilen 107 aracı kapsayan emniyet denetimi sonucuna göre Avrupa’nın en iyi hava yolları arasında yer aldıklarını bildirdi. Avrupa Sivil Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) verilerine göre; Hava Aracı Emniyet Denetimleri’ndeki (SAFA- The Safety Assessment of Foreign Aircraft Program) bulgu oranı ile Türkiye, Avrupa’nın bulgu oranı en düşük ülkelerinden biri. Geçtiğimiz yılın verilerine göre program kapsamında 49 ülke tarafından yapılan ortalama yıllık 12 bin 500 denetlemenin 500 denetimi Türk tescilli araçlara yapıldı.

Programa üye ülkeler arasında Türkiye ortalaması 0.29 oranı ile en düşük 5. sırada yer alıyor. Programa dahil ülkeler arasında ilk dört sırada ise Letonya, Slovakya, Macaristan ve Lüksemburg bulunuyor. Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda ve İtalya uçaklarımızın en çok denetim gördüğü yerler. Bilal Ekşi, Hava Aracı Emniyet Denetimleri’nin (SAFA) sonucuna göre Avrupa’nın en iyi havayollarından biri olduklarını açıkladı.

Bilal Ekşi, “Emniyet ve Konforla uçuyoruz. Uçuş emniyeti bizim birinci önceliğimiz. Eğitim ve bakım ile sürekli daha iyisine çalışıyoruz. Son 12 ayda şirketimize yurt dışındaki 54 meydanda 107 SAFA denetlemesi yapılmıştır. Aldığımız not 0.205, en iyi havayolları arasındayız” değerlendirmesini yaptı.

Yazarlar