SON DAKİKA
Tarih : 2020.09.14 01:02:10

Bir Hava Yolu Şirketi Daha Kovid-19’a Yenildi

Düşük maliyetli hava yolu şirketi Tigerair da koronavirüse yenik düşen hava yolları arasındaki yerini aldı. Şirket, uçuş faaliyetlerini durdurdu. Virgin Australia'nın iştiraki olarak 13 yıldır yolcu taşımacılığı yapan Tigerair, koronavirüs nedeniyle faaliyetlerini resmi olarak sonlandırdığını duyurdu.

Tigerair, müşterilerine gönderdiği e-posta ardından kapanışı doğruladı. Tigerair tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Seyahat ve turizm sektöründeki herkes için bunların zor zamanlar olduğunu inkar etmek mümkün değil. Ne yazık ki, 13 yıllık operasyonun ardından, Tigerair Australia markasını sonlandırmak için zor bir karar verdik. 23 Kasım 2007'de Melbourne'den Gold Coast'a ilk uçuşumuzdan bu yana, Avustralya genelinde 30 milyondan fazla müşteriye uygun fiyatlı uçak yolculuğu sağladık."

TİGERAİR YOLCULARI VİRGİN AUSTRALİA İLE UÇACAK

Bu yılın Ağustos ayının başlarında, Virgin Australia'nın satılmasının ardından, yeni sahibi Bain Capital, markanın yeni müşterilerin ortaya çıkmasını ve yeniden canlanmasını bekleyene kadar bir süre faaliyetlerine ara vereceğini duyurdu. Tigerair uçuşları için önceden bilet satın almış olan müşteriler, bu bileti Virgin Australia tarafından işletilen uçuşlarda kullanabilecek. Tigerair filosunda 8 Airbus 320-200 ile 6 Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı bulunuyordu.

Yazarlar