SON DAKİKA
Tarih : 2021.05.14 01:15:58

Boeing, 737 MAX Elektrik Arızası Onarımı İçin FAA’dan Onay Aldı

Boeing, dünya çapında yaklaşık 100 adet 737 MAX uçağını geçici olarak yere indiren Boeing 737 MAX uçağı elektrik sorunu düzeltmesiyle ilgili olarak Amerika Birleşik Devletleri Federal Havacılık İdaresi'nden (FAA) yeşil ışık aldı. FAA'nın Boeing hizmet bültenlerini ve etkilenen Boeing 737 MAX uçağının onarımları için talimatları onayladığı bildirildi.

Boeing sözcüsü, Reuters'e verdiği demeçte, "FAA'dan nihai onayları aldıktan sonra, etkilenen filo için hizmet bültenleri yayınladık."  dedi. Sözcü, "30 Nisan 2021'de ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), Boeing'in belirli Boeing 737 MAX uçaklarında "güvenli olmayan bir durumu" ele almasını gerektiren bir Uçuşa Elverişlilik Direktifi yayınladı. Hareket, Boeing'in 9 Nisan 2021'de elektrik sorununu çözmek için 16 737 MAX operatörünü aramasından sonra geldi.

Boeing'in araştırması, Bekleme Güç Kontrol Birimi (SPCU), P6 Devre Kesici Paneli ve Ana Gösterge Paneli (MIP) ile ilgili elektrik topraklamayla ilişkili bağlarda bir zayıflama tespit etti. FAA'ya göre, bu tür güvenlik endişeleri ele alınmazsa, motorun buz koruması üzerinde bir etkiye sahip olabilir ve uçağın güvenli operasyonlarını engelleyebilecek kritik işlev kaybına veya eşzamanlı uçuş güvertesi etkilerine neden olabilir."

Yazarlar