SON DAKİKA
Tarih : 2021.05.20 15:05:35

Boeing, 737 MAX Teslimatlarını Yeniden Başlattı

Boeing'in, ABD havacılık düzenleme kurumunun bir elektrik sorunu düzeltmesine onay vermesinin ardından Boeing 737 MAX uçağının teslimatlarını yeniden başlattığı bildirildi.

Boeing, 19 Mayıs 2021'de Reuters tarafından aktarılan içeriden edinilen kaynaklara göre Boeing 737 MAX uçağını teslim etmeye yeniden başladı. dünya çapında uçak. 30 Nisan 2021'de FAA, Boeing'in belirli Boeing 737 MAX uçaklarındaki “güvenli olmayan durumu” ele almasını gerektiren bir Uçuşa Elverişlilik Direktifi yayınladı.

Hareket, Boeing'in 9 Nisan 2021'de elektrik sorununu çözmek için 16 737 MAX operatörünü aramasından sonra geldi. Boeing'in araştırması, Bekleme Güç Kontrol Birimi (SPCU), P6 Devre Kesici Paneli ve Ana Gösterge Paneli (MIP) ile ilgili elektrik topraklamayla ilişkili bağlarda bir zayıflama tespit etti. FAA'ya göre, bu tür güvenlik endişeleri ele alınmazsa, motorun buz koruması üzerinde bir etkiye sahip olabilir ve uçağın güvenli operasyonlarını engelleyebilecek kritik işlev kaybına veya eşzamanlı uçuş güvertesi etkilerine neden olabilir.

Nisan 2021'in başlarında, Boeing'in bazı 737 MAX uçak elektrik sorunları hakkındaki brifingini takiben, Boeing 737 MAX operatörleri, Boeing'den gelecek bir sonraki bildirimi beklemek üzere uçaklarının bir kısmını gönüllü olarak yere indirdiler. FAA'dan yapılan bir düzeltmenin son onayı, Boeing 737 MAX'ı geçici olarak karaya oturmuş olan ve uçağı yaz seyahat programından önce geri götürmek isteyen hava taşıyıcıları için bir rahatlama olarak görülebilir.

Yazarlar