SON DAKİKA
Tarih : 2020.12.16 16:48:55

Boeing, Etiyopya’daki Uçak Kazası İçin İlk Ödemeyi Yaptı

Boeing şirketi, Mart 2019'da Ethopian Airlines'ın Nairobi'ye giden ve sorunları olduğu anlaşılan Boeing 737 MAX tipi uçağın ET302 sefer sayılı uçuşunun ölümcül kazasının ardından davayı çözmek için 3 milyon $ ödemeyi kabul etti. Kaza, aralarında 32 Kenyalı da dahil olmak üzere uçaktaki 149 yolcunun tamamını ölmüştü.

Aileyi temsil eden bir hukuk firması olan Ribbeck Law Chartered'dan Manuel von Ribbeck, "Temsil ettiğimiz ailelere tazminat olarak ödenmesi mümkün olan en yüksek meblağı aradık ve istedik" dedi.

Ribbeck, "Ancak, dünyadaki hiçbir paranın müşterilerimizin sevgili aile üyelerini geri getirmeyeceğini belirtmek önemlidir. Müvekkillerimiz kazanın ardındaki gerçeği bulmaya çalıştı ve yakınlarını öldürmekten sorumlu olanları hapse attı. Bunuda sağlayan bizdik" şeklinde konuştu.

Bloomberg'e göre, Lion Air Flight JT610 ve Ethiopian Airlines uçuşu ET302 kurbanlarının ailelerinin iddialarını çözmek Boeing Company'ye en az 1 milyar dolara mal olacak. Temmuz 2019'da Boeing, kaza kurbanlarının aileleri ve toplulukları için 100 milyon dolarlık fon olduğunu açıkladı. Fonlar, etkilenen aileler için eğitim, toplum programları ve yaşam giderlerini desteklemeyi amaçlıyor.

Boeing, bu ihtiyaçları karşılamak için yerel yönetimler ve kar amacı gütmeyen kuruluşlarla ortaklık yapacağını söyledi. Fon birkaç yıla dağıtılacak.

Yazarlar