SON DAKİKA
Tarih : 2022.04.30 01:31:39

Boeing, FIRST Scandinavia ve Bilim Kahramanları Derneği, Türkiye Lansmanını Yaptı

Newton Gezici Bilim Atölyesi Projesi”nin açılış töreni; öğretmenler ve öğrencilerin yanı sıra Millî Eğitim Bakanlığı, Boeing, FIRST Scandinavia ve Bilim Kahramanları Derneği temsilcilerinin katılımıyla İstanbul’un Avcılar içesindeki Süleyman Nazif Anadolu Lisesi’nde gerçekleşti. Newton Gezici Bilim Atölyesi, proje boyunca Türkiye’nin farklı şehirlerindeki eğitim merkezlerini gezerek, lise öğrencilerini havacılık odaklı STEM eğitimi ile tanıştıracak.

Newton Gezici Bilim Atölyesi, ilk durağı olan İstanbul’un Avcılar ilçesinde 28 Nisan-17 Haziran 2022 tarihleri arasında, Newton Eğitim Ekibi gözetiminde yaklaşık 1000 öğrenci tarafından ziyaret edilecek. Boeing, Türkiye’nin hızla büyüyen havacılık sektöründe ihtiyaç duyulan stratejik becerilerin geliştirilmesini desteklemek amacıyla, FIRST Scandinavia ve Bilim Kahramanları Derneği işbirliği ile Newton havacılık odaklı STEM eğitimi konseptini Türkiye’ye getirdi. Newton Gezici Bilim Atölyesi Projesi, Türk havacılık sektörünün uzun vadeli büyümesini ve rekabetçiliğini hedefleyen Boeing Türkiye Milli Havacılık Planı’nın Nitelikli İnsan Kaynağını güçlendirme alanındaki yatırımlarından birini oluşturuyor.

Boeing Türkiye Genel Müdürü ve Ülke Temsilcisi Ayşem Sargın, “Başarısı kanıtlanmış Newton eğitim konseptini proje ortaklarımızla birlikte Türkiye’ye getirmenin gururunu yaşıyoruz. Boeing Türkiye Milli Havacılık Planı doğrultusunda geleceğin havacılık profesyonellerine yatırım yapmaya devam edeceğiz. Bu projedeki ortaklarımız FIRST Scandinavia ve Bilim Kahramanları Derneği’ne, destekleri için Millî Eğitim Bakanlığı’na teşekkür ederiz. Türkiye’nin havacılık sektörünün geleceğine olan inancımızı yansıtan Newton Gezici Bilim Atölyesi Projesi’nin uygulamalı STEM eğitimi ve havacılığa yönelik öğrenme deneyimleriyle genç nesillere ilham vermesini ve gençlerimizi havacılık alanında kariyer yapma doğrultusunda cesaretlendirmesini hedefliyoruz.” dedi.

FIRST Scandinavia Genel Müdürü Stian Elstad, “Bu projedeki önemli ortaklarımızla birlikte Newton öğrenme deneyimini Türkiye’ye getirmenin heyecanını yaşıyoruz. Newton Gezici Bilim Atölyesi, ziyaretçi öğrenci ve öğretmenlere STEM öğrenme modeline yönelik merak, motivasyon ve heves uyandıracak yeni eğitim program ve yöntemleri sunacak. Türkiye’nin farklı bölgelerine ulaşmamıza imkân sağlayacak bu projeden edineceğimiz tecrübeyle gelecekte yeni Newton Bilim Atölyeleri kurmak istiyoruz. Türkiye’de sanayi ve devletle birlikte çalışarak öğretmenlere, genç nesillere daha fazla STEM öğrenme deneyimi sunmayı arzuluyoruz. Bilgi, sistem ve eğitim programlarının sınırları aşarak paylaşılmasının önemine inanıyoruz ve Türkiye’yi Newton ağına katmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir, “Bilim Kahramanları Derneği, kurulduğundan bu yana çocukları ve gençleri erken yaşlardan itibaren bilim ve STEM alanları ile tanıştırıyor. Bilimin, gelecek için tek umut kaynağı olduğuna inanıyoruz. Newton Gezici Bilim Atölyesi, 13-16 yaşları arasındaki gençlerin hem havacılık odaklı benzersiz STEM deneyimleri ile tanışmasını sağlayan hem de eğlenceli ve ilham veren bir ortamda takım çalışmasını teşvik eden harika bir girişim. Bu projenin gençlerimize havacılık alanında bir kariyer sahibi olmaları için ilham vereceğine inanıyoruz. Newton Gezici Bilim Atölyesi Projesi’ni Boeing ve FIRST Scandinavia işbirliği ile Türkiye’de uygulamanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz.” dedi.

Yazarlar