SON DAKİKA
Tarih : 2019.06.18 15:47:28

Boeing, Havacılık, Uzay ve Savunma Sektöründe Göz Dikti

Boeing Piyasa Görünümü’ne (BMO) göre, güçlü ticari havacılık endüstrisi, istikrarlı savunma harcamaları ve tüm platformların ticari ömürleri boyunca bakım ihtiyacı, havacılık, uzay ve savunma endüstrisini giderek büyütmektedir. Paris Air Show’da (Paris Havacılık Fuarı) açıklanan Piyasa Görünümü, havacılık, uzay ve savunma pazarının önümüzdeki 10 yıl içinde, bir önceki yılki değeri 8,1 trilyon dolardan 8,7 trilyon dolara ulaşacağını öngörmektedir.

BMO, havayolu şirketlerinin eskiyen uçaklarını daha etkin, yakıt tasarruflu modellerle değiştirmesinin yanı sıra yerleşik ve gelişmekte olan pazarlarda istikrarlı bir şekilde artan hava yolculuğu doğrultusunda filoların genişlemesiyle birlikte 2028 yılına kadar ticari uçaklara yönelik 3,1 trilyon dolar değerinde bir talep olacağını tahmin etmektedir. BMO ayrıca, hükümetlerin askeri platform ve sistemleri modernize etmeleri, yeni teknolojileri, kabiliyetleri takip etmeleri ve denizden uzaya keşif çalışmalarını hızlandırmalarıyla birlikte önümüzdeki on yıl içinde savunma ve uzay pazarında 2,5 trilyon dolar değerinde fırsatın ortaya çıkacağını öngörmektedir. Tahmin edilen harcamalar – askeri uçak ve otonom sistemlerden uydular, uzay araçları ve diğer ürünlere uzanan bir yelpazede – doğası gereği küresel olmayı sürdürmektedir ve harcamaların yüzde 40’ının Amerika Birleşik Devletleri harici ülkelerde gerçekleşmesi beklenmektedir. Savunma, uzay ve ticari havacılık platformların ticari ömürlerini destekleyecek çözümlerin 2028 yılına kadar 3,1 trilyon dolarlık satış sonrası hizmetler pazarını teşvik etmesi beklenmektedir.

Boeing Finans Direktörü ve Kurumsal Performans & Strateji Başkan Yardımcısı Greg Smith, “Uzay, havacılık ve savunma sektörleri; ticari, savunma ve hizmet alanlarındaki sağlam temellerden ve coğrafyaya görüşen ve git gide daha dengeli bir görünüm sergileyen değiştirme ve büyüme taleplerinden güç alarak uzun vadede sağlıklı ve büyüyen bir endüstri olmaya devam edecektir,” dedi. Boeing, Paris Air Show kapsamında ayrıca, ticari uçaklar ve hizmetler pazarını derinlemesine inceleyen daha uzun vadeli tahmini yıllık Mevcut Piyasa Görünümü’nü (CMO) de açıkladı. Yeni açıklanan rapor, büyüyen yolcu hacmi ve artan uçak emeklilikleri sebebiyle, geçen yıla göre yüzde 3 artışla, önümüzdeki 20 yılda 6,8 trilyon dolar değerinde 44.040 yeni uçağa ihtiyaç duyulacağını öngörmektedir. Küresel ticari uçak filosu da 9,1 trilyon dolar değerindeki servis hizmetine ihtiyaç duyarak, 2038 yılına kadar toplam 16 trilyon dolar değerinde ticari pazar fırsatı yaratacaktır.

Boeing Ticari Pazarlama Başkan Yardımcısı Randy Tinseth, “Ticari havacılık sektörü güçlükleri yenme yeteneğini defalarca göstermiştir. Yolcu ve kargo trafiği artışında son dönemde yaşanan yavaşlamalara rağmen tüm göstergeler endüstrimizin eşi benzeri olmayan karlı büyümesini koruyacağına işaret etmektedir. Aslına bakılırsa, geçmişte gördüğümüzden çok daha geniş, daha derin ve daha dengeli bir piyasa görmekteyiz. Sağlıklı piyasa şartları, ticari filonun önümüzdeki yirmi yıl içinde iki katına çıkmasını ve bu filoyu destekleyecek servis hizmetleri ekosisteminin gelişmesini teşvik edecek.” dedi.

Yazarlar