SON DAKİKA
Tarih : 2019.12.05 16:55:19

Boeing 48 Milyon Dolar Bağış Yapmayı Planlıyor

Uçak üreticisi Boeing 48 milyon dolar bağış yapmayı planlıyor ve bu yılki toplam bağışının 230 milyon doların üzerinde olduğunu söylüyor. Bu fonlama sadece tamamen bir bağıştan kaynaklanmayacak. Aynı zamanda şirketin iş katkılarından, kendi çalışanlarının verdikleri ve çalışanlarla desteklenecek. Boeing basın açıklamasında, CEO’su Dennis Muilenburg , “Boeing’in halkı değerlerimizi ve yaşadığımız ve çalıştığımız toplulukları destekleme konusundaki kararlılığımızı hayata geçiriyoruz ” dedi .

“Yakın işbirlikleri sayesinde ekiplerimiz ve topluluk ortaklarımız, yeni nesil havacılık alanındaki yeniliklere ilham vermek, gazilerimize destek olmak ve ev dediğimiz topluluklarda kalıcı bir değişim yaratmak için çalışıyorlar.” Bu bağışlardan biri fen, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) eğitimi ve ‘işgücü geliştirme programları’ için 8 milyon dolar. Temel olarak, Boeing, işgücünün (şu anda dünya çapında 150.000), daha fazla iş genişletmesi için sağlam bir yeni işe alım havuzuna sahip olmasını sağlamak için çeşitli kurumlara bağış yapıyor. Ve bu öğrenciler sadece Boeing’e değil aynı zamanda havayolu müşterileri için de uygun. Boeing, endüstrinin büyümesiyle birlikte gelecek 20 yılda 804.000 yeni sivil havacılık pilotu ve 769.000 yeni bakım teknisyeni olacağına inanıyor. Yatırımlarının somut bir örneği olarak, Türkiye’deki ilk Newton Uçuş Akademisini başlatmak için 800.000 ABD doları harcamayı planlıyor.

Bu, STEM sınıflarına havacılık alanı aracılığıyla öğreten özel bir okul (çocuklara temel olarak bir uçağın nasıl uçtuğunu öğretiyor). Boeing, uçuş fiziği üzerine kalıcı bir sınıf için üç uçuş simülatörü bile bağışladı. “Boeing’olarak, öğrencilerin başarılı olmalarına yardımcı olmayı taahhüt ediyoruz. Boeing Global Engagement’in başkan yardımcısı Cheri Carter , öğrencilerden geleceklerinin kendilerine ait olduğunu bilmelerini istiyoruz – sınırları yok ” dedi . “Yenilikçi olarak başarımızın, gelecek nesillere havacılık alanındaki gelişmelerimizi paylaşmaları için ilham vermek için bir araya gelen herkese bağlı olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle ABD ve yurtdışındaki yüksek etkili eğitim programlarını finanse etmek için hayırseverlik planınımızın yüzde 50’sinden fazlasını harcıyoruz. ”

Öğrencilerin dışında, Boeing, gazilerin kurtarma ve rehabilitasyon programları için 10 milyon dolar ayırıyor ve iş gücüne geri dönmelerine yardımcı oluyor. Ordu, Boeing’in en büyük müşterilerinden biri ve cephede savaşanlarla ilgilenmelerini sağlamak istiyorlar. Boeing’in hibe ortaklarının tam listesi burada bulunabilir .

Yazarlar