SON DAKİKA
Tarih : 2020.11.23 16:43:32

Boeing 737 MAX Yolcu Uçağının Son Testleri de Tamamlandı

Avrupa havayolu şirketleri Boeing 737 MAX yolcu uçağı üzerindeki uçuş yasağını ne zaman kaldıralacağını ve  ABD'li şirketin son testlerini yapmasını ve geçerli raporun hazırlanmasını bekliyordu. Yaklaşık 20 ay gibi bir sürede uçuşu yasaklanan Boeing 737 MAX yolcu uçağının Cumartesi günü yapılan son testten sonra Ocak ayında yasaklarının kalkacağı müjdesi geldi.

Avrupa Birliği Havacılık Güvenliği Ajansı (EASA) başkanı Cumartesi günü yaptığı açıklamada, 2018 ve 2019 yıllarında beş ayda iki kez düşen ve 346 kişinin ölümüne neden olan jet tasarımında yapılan değişikliklerden sonra 737 MAX'ın uçmanın güvenli olduğunu söyledi.

Hafta sonu La Tribune'un ev sahipliği havacılık konferansında konuşmacı olarak katılan Paris Hava Forumu İcra Direktörü Patrick Ky, "Bu uçağın güvenliğinin tamamen bağımsız bir analizini yapmak istedik, bu yüzden kendi kontrollerimizi ve uçuş testlerimizi gerçekleştirdik. Tüm bu çalışmalar bize 737 MAX'ın hizmete dönebileceğini söylüyor. Tüm önlemler alındı ve Ocak ayında uçağın kullanılmasına izin vereceğiz" dedi.

 

Yazarlar