SON DAKİKA
Tarih : 2023.04.27 15:07:36

Boeing İlk Çeyrek Sonuçlarını Açıkladı

Boeing, ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı. Buna göre; gelirler 17,9 milyar dolar, GKGMİ hisse başına zarar -0,69 dolar ve GKGMİ dışı hisse başı esas faaliyet zararı -1,27 dolar olarak gerçekleşti (Tablo 1). Boeing, bu çeyrekte -0,3 milyar dolarlık faaliyet nakit akışı ve -0,8 milyar dolarlık GKGMİ dışı serbest nakit akışı kaydederken, ticari uçaklar hacim ve performansında artış gösterdi.

Boeing Başkan ve CEO’su Dave Calhoun, “Sağlam bir ilk çeyrek performansı gösterdik ve istikrarımızı koruyoruz. Tedarik zincirinde yaşanan zorluklara rağmen mesafe kaydetmeye devam ediyoruz; bu yıl için belirlediğimiz hedeflerin yanı sıra daha uzun vadeli hedeflerimize ulaşacağımıza eminiz. Kilit pazarlarda güçlü bir talep var. Geliştirme programlarımızı ileriye taşımak, müşterilerimiz ve geleceğimiz için stratejik kabiliyetler yaratmak amacıyla yatırımlarımızı büyütüyoruz.” açıklamasında bulundu.

Bu çeyrekte faaliyet nakit akışı, ticari uçak teslimatlarındaki artış ve tahsilat zamanlamasındaki uygunluğun yansımasıyla -0,3 milyar dolar olarak gerçekleşti. Çeyrek başında 17,2 milyar dolar olan nakit ve satılabilir senet yatırımları, bu çeyrekte 14,8 milyar dolar olarak gerçekleşti. Çeyrek başında 57 milyar dolar olan borçlar, vadesi gelen borçların ödenmesiyle 55,4 milyar dolara düştü. Şirketin, 12 milyar dolarlık kullanılmamış kredi olanağına erişimi bulunmaktadır. Çeyrek sonu toplam şirket rezervi, 411 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Yazarlar