SON DAKİKA
Tarih : 2020.04.13 00:59:49

Boeing Uçak Üretimine Bugün Başladı

ABD’li havacılık şirketi Boeing, Washington Eyaleti’ndeki üretimine 13 Nisan itibarı ile başlayacağını açıkladı. Çalışmaların askeri uçaklarla ilgili olacağı belirtildi. Boeing, koronavirüs salgını nedeniyle durdurduğu uçak üretim çalışmalarına 13 Nisan itibarı ile başlama kararı verdi. Şirketten yapılan açıklamada henüz yolcu uçağı ile ilgili üretimin başlamayacağı, savunma programlarına odaklanılacak.

Çalışmalara başlanacak yerlerin Washington Eyaleti’ndeki Moses Lake’i kapsayan Puget Sound bölgesinde olacağı belirtildi. Poseidon P-8 deniz gözetim uçağı ve KC-46 tanker uçağı üretimi için yaklaşık 2 bin 500 kişinin işbaşı yapacağı ifade edildi. Ek önlemler alındı Oerasyonları yeniden başlatmak için “aşamalı yaklaşımı” benimseyen Boeing, çalışanlarını korumak için çeşitli ek adımlar attı.

Şirketten yapılan açıklamada, sağlık kontrolleri uygulanacak, vardiya başlangıç saatleri farklı olacak, personele iş arkadaşlarından uzak durmasını hatırlatmak için işaretler yer alacak. Ayrıca tüm işçiler yüz maskesi takacak. Koronavirüs tedbirleri kapsamında son olarak ise 8 Nisan’da Güney Carolina’daki 787 Dreamliner tesislerini geçici olarak kapatan Boeing, Puget Sount bölgesindeki çalışmalarını ise 25 Mart’ta durdurmuştu.

Yazarlar