SON DAKİKA
Tarih : 2019.10.29 23:36:39

Boeing Yöneticisi ABD Senatosu Karşısında

Ürettiği 737 MAX 8 tipi uçakların iki kaza yapıp 346 kişinin ölümüne sebep olmasının ardından dünya basınının gündeminden düşmeyen Boeing şirketinin icra kurulu başkanı Dennis Muilenberg, bugün ABD Senatosu karşısında şirketin hata yaptığını kabul ettiğini açıklayacak.

Muilenberg, bugün Senato karşısına 189 kişinin öldüğü Lion Air kazasının birinci yıl dönümünde çıkacak. Uçak, 29 Ekim 2018'de Cakarta açıklarında çakılmıştı ve kısa süre içinde meydana gelen iki 737 MAX 8 kazasının ilkiydi. Mart ayında Etiyopya Havayolları'na ait bir MAX 8 de benzer bir şekilde çakılarak 157 kişiyi öldürmüştü. Muilenberg'in Senato'ya vereceği ifade dün yayımlandı. Muilenberg, "Hatalarımızdan öğrendik ve dersler çıkarmaya devam ediyoruz. Hata yaptığımızı biliyoruz" ifadelerini kullanacak. Yayımlanan ifadeye göre Muilenberg şirketin MAX 8 kazalarından sonra geliştirmeler yaptığı ve bir daha böyle bir kaza yapmayacağından emin olacaklarını ifade edecek.

Bu ay Boeing'te yürüttüğü başkanlık görevinden alınan Muilenberg, yarın da Temsilciler Meclisi Ulaşım ve Altyapı komisyonuna ifade verecek. Kazalardan sonra tüm dünyada yere indirilen Boeing 737 MAX 8'ler hâlâ kullanılmıyor.

Yazarlar