SON DAKİKA
Tarih : 2023.06.15 15:01:17

Boeing’in 2023 Yılı Sürdürülebilirlik Raporu, Dikkat Çekiyor

Boeing, fabrikalarında yenilenebilir enerji kullanımını artırmanın ve ticari operasyonları için daha fazla sürdürülebilir havacılık yakıtı satın almanın yanı sıra yakıt kullanımı, emisyon ve gürültüyü azaltmaya yönelik havacılık teknolojilerine önemli yatırımlarda bulunmaya devam etti. Boeing’in bu ve benzeri başarılarının ayrıntılı olarak aktarıldığı, şirketin havacılıkta sürdürülebilir bir geleceğe dönük vizyonu ve izlediği yol hakkında bilgi veren 2023 yılı Sürdürülebilirlik Raporu yayınlandı.

“Birlikte Sürdürülebilir Havacılık” başlığını taşıyan rapor; çevre sorumluluğu, insani gelişme ve kapsayıcılık üzerine Boeing’in son bir yılda gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi veriyor. Raporda, sürdürülebilir operasyonlar ve temiz teknolojilere yönelik inovasyonun yanı sıra şirketin çalışan güvenliği ve refahı; küresel havacılık güvenliği; sosyal etkileşim; eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık doğrultusundaki sürdürülebilirlik hedefleri üzerinde duruluyor.

Boeing Sürdürülebilirlikten Sorumlu Üst Düzey Yöneticisi Chris Raymond, "Boeing olarak, daha sürdürülebilir bir havacılık geleceğini inşa etmek üzere yatırım yapmaya ve ilerleme kaydetmeye devam ediyoruz. Sürdürülebilir havacılıkta yeni bir döneme girerken, kaydettiğimiz ilerleme ve izlediğimiz yol haritası hakkında şeffaf bir şekilde bilgi vererek sektörümüzün gelişimine katkıda bulunmaya kararlıyız.” dedi.

Yazarlar