SON DAKİKA
Tarih : 2021.10.14 15:25:42

Bölgesel Seferler Yapan Havayolu Şirketi İflas Etti

Danimarka’nın bölgesel seferler yapan Great Dane Airlines firması, pandemiye bağlı zorluklar nedeniyle iflas başvurusunda bulundu. Danimarka’nın bölgesel havayolları firması Great Dane Airlines, ticarî faaliyetine başladıktan iki yıl sonra dün iflas başvurusunda bulundu ve operasyonlarını durdurdu.

Merkezi Aalborg’da bulunan Great Dane Airlines, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Büyük Danimarkalı bugün iflas etti” açıklamasında bulundu ve “Koronaya karşı mücadele ettik ama ne yazık ki artık uçamayacağız” dedi. Firmanın sahibi Eigild Chirstensen, Danimarka medyasına yaptığı açıklamada, “Firmanın kış mevsiminde her ay yaklaşık 590 bin dolar zarar etmesinin beklendiğini, bu nedenle iflas başvurusu kararı aldığını” söyledi.

Great Dane Airlines, uzun zamandan beri malî zorluklarla karşı karşıya bulunuyordu. Firma, 2019 yılında net 3,9 milyon dolar zarar etti, 2020 yılında zararı 7,9 milyon dolara çıktı. Great Dane Airlines, charter uçuşları ve düzenli seferler yapmak için 2018 yılında kuruldu. Firma, ilk charter uçuşunu 14 Haziran 2019’da Rodos adasına yaptı, 21 Haziran 2019’da da ilk düzenli seferi için Dublin’e uçtu. Planespotters.net’e göre, Great Dane Airlines, üç bölgesel Embraer ERJ-195 uçağı işletiyordu.

Yazarlar