SON DAKİKA
Tarih : 2023.10.06 23:20:28

Bomba Tehdidi Sonrası Filipinler’deki Havalimanları Alarma Geçti

Filipinler Sivil Havacılık Otoritesi'nden (CAAP) yapılan açıklamada, 42 ticari havalimanında "acil geliştirilmiş güvenlik önlemlerinin" uygulandığı vurgulandı. Filipinler'de Uluslararası Manila Havalimanı'ndan kalkan yolcu uçaklarına bomba konabileceği üzerine ülkedeki tüm sivil havalimanlarında yüksek alarm durumuna geçildi.

Yetkililer tehditlerin doğru olup olmadığını tespiti için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Filipinler Sivil Havacılık Otoritesi'nden (CAAP) yapılan açıklamada, 42 ticari havalimanında "acil geliştirilmiş güvenlik önlemlerinin" uygulandığı vurgulandı. Hava trafik hizmetleri tarafından e-posta yoluyla alındığı aktarılan tehditlerde başkent Manila'dan Cebu, Bicol, Davao ve Palawan'a giden uçakların hedef olabileceği belirtildi. Tehditlerin ne zaman yapıldığı ise açıklanmadı.

Cebu ve Palawan adaları yabancı turistlerin sıkça ziyaret ettiği popüler bir tatil bölgesi olarak biliniyor. Açıklamada, "Bilgiler doğrulama aşamasındayken, tüm havalimanlarında acilen artırılmış güvenlik önlemleri uygulanıyor" denildi.

Yazarlar