SON DAKİKA
Tarih : 2023.06.21 15:41:34

Boom Techology, Paris Airshow’da Önemli Ayrıntılar Paylaştı

Sürdürülebilir süpersonik uçuşun geleceğine atılan önemli bir adım olarak nitelendirilen "Overture" jetinin üreticisi Boom Techology, Paris Airshow'da önemli ayrıntılar paylaştı Boom Supersonic, Paris Air Show'da motor üretimi ve tedarikçi ortakları da dahil olmak "Overture Süpersonik Jet" programı hakkında önemli ayrıntıları açıkladı.

ABD merkezli şirket, anahtar sistem yapılandırması, tedarikçi ayrıntıları ve Symphony motorundaki ilerlemeler dahil olmak üzere, Supersonic Overture jetiyle ilgili bazı önemli ayrıntıları kamuoyuna açıkladı. Overture Jet, dünya çapında 600'den fazla rotada sürdürülebilir havacılık yakıtı (SAF) uyumluluğu, üçlü yedekli hidrolik ve iniş takımı uyumluluğu sunuyor. Boom Supersonic'in Kurucusu ve CEO'su Blake Scholl, "Sürdürülebilir süpersonik uçuşun geleceğine doğru çalışmalarımız hızla sürüyor. Küresel ortaklarımıza ve tedarikçilerimizle birlikte gelişmelerden gurur duyuyoruz" diye konuştu. 2003 yılında ilk supersonic uçak Concorde'un kullanımdan kaldırılmasının ardından, Boom Supersonic'in "Overture" uçağının 2029 yılında erken bir tarihte hizmete girerek, ticari havacılıkta supersonic uçuşu yeniden gerçekleştirme ihtimali üzerinde duruluyor.

Overture Jet Programı'nda American Airlines, Japan Airlines, United ile aynı zamanda askeri kullanım için planlanan modelinde, savunma şirketi Northrop Grumman işbirliği sürüyor. Overture'ün kanatlarının tasarlaması ve geliştirmesi için İspanyol firması Aernnova seçildi. İki ana gövde bölümün tasarlanıp inşa edilmesini ise İtalyan Leonardo firması üstlendi. İspanyol şirketi Aciturri, kalkış ve inişe yardımcı olmak için farklılaştırılmış bir yatay dengeleyici tasarlayıp geliştirecek. Bu üç firma, aralarında Safran Landing Systems, Eaton, Collins Aerospace, Flight Safety International, GE Additive ve StandardAero'nun da bulunduğu bir dizi yüksek profilli ortakla çalışıyor.

Yazarlar