SON DAKİKA
Tarih : 2019.04.29 14:45:19

Botanik Parkını Andıran Havalimanı

Singapur'un doğusundaki Changi bölgesinde yer alan Changi Havalimanı, tasarımı ve yolcu dostu özellikleriyle dünyanın en iyi havaalanları sıralamasında en üst sıralarda kendine yer buluyor. Ünlü mimar Moshe Safdie tarafından tasarımı yapılan havaalanı 135.700 m2 alana yayılmış ve dört terminali kapsamakta.

Toplam maliyeti 1 milyar 250 milyon dolar olan havaalanının dışı kadar içi de yeşil alanlarla dolu. Öyle ki, havaalanının içinde 40 metre yükseklikte bir şelale bile bulunuyor. Bu şelale, aynı zamanda dünyanın en yüksek iç mekan şelalesi olma özelliğine sahip. Çevre dostu havaalanında, yağmur sularını depolayıp tropikal bitkilerin sulanması işinde kullanmaya yönelik bir sistem de mevcut. Çelik ve cam çerçeveli havaalanı, bir donut görümümünde ve içinde 280'den fazla mağaza, 11 sinema salonu bulunuyor. Dünyanın en işlek havaalanları sıralamasında 7. sırada bulunan Changi Havaalanı'nın 4 terminalinden, 2018 yılında 65.6 milyon yolcu geçmiş.

Dünya genelinde 400'den fazla şehre bağlanan Changi'ye her 80 saniyede bir iniş yapılıyor ve 100'den fazla havayolu şirketi bu havaalanına uçuş gerçekleştiriyor. Havaalanını gezmek için yolcu olmanıza gerek yok, planı da herkesin rahatça gezmesine açık olarak tasarlanmış. Ücretsiz internet bağlantısı olan havaalanının her köşesine yine ücretsiz şarj istasyonları konulmuş. Toplam 10 katlı olan Changi Havaalanı'ndaki 5 kat yer altında yer alıyor.

Yazarlar