SON DAKİKA
Tarih : 2022.08.18 15:13:42

Botoks Uygulaması Sonrası Uçağa Bineceklere Uyarı

Botokslulara uçak seyahati uyarısı: Bu uygulamadan sonra sakın uçağa binmeyin! Uzmanlar, yüze botoks enjeksiyonu yaptırıldıktan hemen sonra uçakla seyahat edenlerde pitoz (göz kapağı düşüklüğü) görüldüğünün bildirilmesi sebebiyle, uçak seyahatine en az 24 saat ara verilmesi gerektiğini belirtiyor. Botoks işlemi sonrası dikkat edilmesi gerekenler sadece bununla sınırlı değil. İşte botoks sonrası hastaların ilk 24 saat ile 2 gün arasında uyması gereken kurallar.

Türkiye ve dünyada en popüler estetik uygulamalarının başında gelen botoks, hem kadınlar, hem de erkekler tarafından çok sık tercih ediliyor. Ancak botoks yaptırdıktan hemen sonra uçağa binenlerde pitoz (göz kapağı düşüklüğü) görülüyor. Uzmanlar ise botoks uygulamasının ardından ilk 24 saat içinde uçağa binilmemesini tavsiye ediyor. Botoks yaptırıldıktan hemen sonra uçakla seyahat edenlerde pitoz (göz kapağı düşüklüğü) görüldüğünün bildirilmesi sebebiyle, uçak seyahatine en az 24 saat ara verilmesi gerekiyor.

Botoks, dış faktörlere bağlı olarak yüz çevresindeki çizgi ve kırışıklıkların geçici olarak yok edilmesi ve derinleşmesini önlemek için uygulanan başarılı bir teknik. Bu uygulama yapıldıktan sonra çoğu insan normal hayatına dönebileceğini düşünse de bu uygulama sonrası dikkat edilmesi gerekenler var. Medikal estetik merkezi sağlık direktörü Recep Sekban, uygulama sonrası dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde sıralıyor.

* Uygulama sonrasında yüze masaj yaptırmak botoksun yerini değiştireceğinden iki gün boyunca yüze masaj yaptırmamak gerekiyor.

* Botoksun yapıldığı gece çift yastık kullanmak ve sırtüstü yatmak ödemi en aza indiriyor.

* Uygulama sonrası 6 saat boyunca yüz kısmına su değdirilmemesi gerekiyor.

* Uygulama yapıldığı gün sauna ve Fin hamamından uzak durulması ve çok sıcak duş alınmaması bir diğer önemli uyarı. Çünkü botoks uygulaması sonrası sauna gidilirse aşırı sıcak hava etkisiyle genişleyen damarların etkisiyle ilaç dağılımı değişiyor. Bu da kaş göz kapağı düşüklüğüne sebep olabiliyor.

BOTOKSLULARA UÇAK SEYAHATİ UYARISI

Botoks yaptıranların ilk 24 saat içinde uçak ile bir seyahat planı var ise bu planı 24 saat sonrasına ertelemesi öneriliyor. Çünkü enjeksiyondan hemen sonra uçakla seyahat edenlerde pitoz (göz kapağı düşüklüğü) görülüyor. Bu nedenle ilk 24 saat uçak seyahatinden kaçınılması ya da en az 24 saat ara verilmesi isteniyor.

BOTOKS SONRASI YÜZ KASLARINIZI ÇALIŞTIRIN

Uygulama sonrası 1-2 saat uygulama yapılan kasların çalıştırılması gerektiği de bir diğer uyarı. Bunun için örnek olarak kaşlarınızı yukarı kaldırın, kızar gibi yapın veya gözlerinizi kısın. Bu hareketler toksinin kaslardaki etkisini ve yayılmasını kolaylaştırıyor. Ancak bu hareketlerin sadece kişinin kendisi tarafından elleri kullanmadan yapılması, kişinin yüzüne herhangi bir masaj uygulaması yaptırmaması gerekiyor.

Yazarlar