SON DAKİKA
Tarih : 2023.12.15 15:08:23

Brezilya’ya Yeni Gripen E Savaş Uçağı Teslimatı

Brezilya’nın İsveç’ten tedarik ettiği Gripen E/F savaş uçaklarının 9.’su deniz yolu ile Brezilya’nın Navegantes limanına ulaştı. Brezilya’nın yeni Gripen E savaş uçağı deniz yolu ile ülkeye ulaştı. Gerçekleştirilen bu teslimat, Brezilya’nın tek koltuklu olarak tedarik ettiği Gripen E avcı uçaklarından biridir.

Dokuzuncu Gripen E savaş uçağını teslim alan Brezilya’ya en son Mayıs 2023’te Gripen E savaş uçağı teslimatı gerçekleşmişti. Geçtiğimiz Kasım ayının sonuna doğru kuyruk numarası 4100 olan Gripen E savaş uçağı, yüksek sıcaklıklardaki dayanıklılığının ve performansının test edilmesi amacıyla Brezilya’nın Anápolis şehrinde bir dizi teste tabi tutuldu. Saab test pilotu Jonas Jakobsson, üç gün boyunca Gripen E savaş uçağı ile ortalama 32°C sıcaklıkta ve yaklaşık 1 saat süren bir uçuş gerçekleştirdi.

Uçağın kendi sensörleri ve test için özel olarak yerleştirilen diğer sensörler de dahil olmak üzere yaklaşık 800 sensör, yerdeki ve uçuş boyunca uçaktan veri topladı. İlk gelen sonuçlara göre Gripen E’nin sıcak ve yüksek rakımlı bölgelerde uçmasında hiçbir sıkıntı yok.

Yazarlar