SON DAKİKA
Tarih : 2021.01.02 00:44:05

British Airways, 2 Milyar Pound Kredi Aldı

British Airways, salgın dönemini atlatabilmek ve pandemi sonrasına hazır olabilmek için 2 milyar sterlinlik bir kredi aldı. British Airways, salgın dönemini atlatabilmek ve pandemi sonrasına hazır olabilmek için 2 milyar sterlinlik bir kredi aldı.

British Airways ile birlikte Iberia ve Aer Lingus’un da sahibi olan International Airlines Group (IAG), beş yıllık kredinin bir banka konsorsiyumu tarafından verileceğini ve kredinin İngiliz Hükümetine bağlı, UK Export Finance (UKEF) tarafından kısmen garanti edildiğini söyledi. Ocak ayında fona erişebilecek olan British Airways krediyi herhangi bir zamanda önceden bildirerek geri ödeyebilecek, ancak IAG’ye yapılması olası temettü ödemelerine ilişkin bazı kısıtlamalar getirildi.

IAG, kredinin “Covid-19 aşıları dünya genelinde dağıtılırken 2021’de hava yolculuğu talebinde yaşanacak kısmi bir toparlanmadan yararlanması için British Airways’e operasyonel ve stratejik esneklik sağlayacağını” söyledi. IAG ayrıca salgına karşı bilançosunu güçlendirmek için başka borç girişimlerine de baktığını ve zamanı geldiğinde ilgili güncellemeleri yapacağını ekledi.

Yazarlar