SON DAKİKA
Tarih : 2019.10.16 15:00:38

British Airways, A350-1000 ile Kanada Hattını Açtı

British Airways, yedi saatlik ve 10 dakikalık Toronto-Heathrow rotası, havayolunun yeni Airbus A350-1000 uçağı ile yapıldı. British Airways, yeni A350 uçağının ilk Kuzey Amerika uzun mesafeli uçuşunu Toronto’ya yaptı. Deneme uçuşlarına başlayan BA, geçen ay Dubai’ye ilk uzun mesafeli uçuşunu başlatmıştı. Yedi saatlik ve 10 dakikalık Toronto-Heathrow rotası, havayolunun yeni Airbus A350-1000 uçağı ile yapıldı.

FIRST CLASS YOK

Yeni uçakta birinci sınıf bulunmuyor.Aksine, yolculara doğrudan koridor erişimi, daha fazla mahremiyet için kapılar ve koltuklar 1-2-1 konfigürasyonlu lüks düz yataklı bulunuyor. Ayrıca en yeni nesil business class koltuğu olan Club Suite yer alıyor. Yüzde 40 daha fazla depolama alanı, makyaj ünitesi ve ayna, Wi-Fi bulunuyor. 18,5 inç uçuş eğlence ekranları, yüksek çözünürlüklü kapıdan kapıya programlama ve PC / USB gücü bulunuyor. British Airways Club Suite'in her yönü yolcular için tasarlandı.

BA UÇAĞI TEST ETTİ

En son teknolojiye sahip A350 uçakları öncekilerden daha sessiz çalışıyor. Aynı zamanda CO2 emisyonlarını önemli ölçüde azaltan yüzde 25 daha düşük yakıt yakması gibi çevresel faydalar da sağlıyor. A350 uçağı bu yılın başlarında teslim edildiğinden beri, Londra Heathrow ve Madrid arasında 15.400 mil uçtu. Uçağı hızlı kullanan pilotlar teknik performansının tüm yönlerini test ettiler. Havayolunun daha iyi tanıtılması için 40 kalkış ve iniş gerçekleştirdi.. Kısa mesafeli uçuşa ek olarak, havayolu Londra Heathrow'dan Toronto uçuşuyla uzun mesafeli bir uçuşu da simüle etti. British Airways’in Toronto uçuşu sonrası A350’nin bu yıl sonuna kadar Tel Aviv ve Bangalore’ye uçuşları başlıyor.

BA Kuzey Amerika satış başkan yardımcısı Gerard McEvoy, “Yeni A350'imizi yaklaşık 60 yıl boyunca uçtuğumuz bir şehir olan Toronto'da başlatmaktan heyecan duyuyoruz. A350 ve yeni Club Suite ekonomi sınıfı koltuğumuz, yeni seviyelerde sofistike, rahat ve mahremiyet sağlıyor ve bunu Kanadalı müşterilerimizle paylaşmaktan gurur duyuyoruz” dedi. A350'nin gelişi, British Airways’in 7.5 milyar dolarlık mevcut yatırım programının bir parçasıdır ve yüzüncü yılını kutlarken havayolu için heyecan verici bir yılın bir parçasını oluşturur. Diğer faaliyetler arasında havayolunun, yakıtların geleceğini araştıran BA 2119 programı, geleceğin müşteri deneyimi ve gelecek 100 yıldaki havacılık kariyerleri yer alıyor. Toronto'dan Londra Heathrow'a gidiş dönüş ücretleri Dünya Gezgini için gidiş dönüş 513 dolardan ve Club Suite için 5.459 dolardan başlamaktadır.

Yazarlar