SON DAKİKA
Tarih : 2020.03.16 17:03:39

Bu Araştırma Çok İlginizi Çekecek

Ticari uçaklar her türlü nedenden dolayı kaza yaparlar, ancak çok nadiren kaza yaparlar ve havayolu seyahati istatistiksel olarak çok güvenlidir. Buna göre yapılan bir araştırma çalışması sonucunda yaşanan kazalar ve bu kazalarda hayatını kaybedenlerin sayılarını ortaya koydu. 1920 yılından bu yana uçak kazalarını araştıran İngiltere merkezli şirket PlaneCrash isimli web sitesi yaptığı son araştırmada çok önemli bilgilere ulaştı ve bunu bir makaleyle okuyucularına açıkladı.

Yapılan çalışmalarda 2018 yılından bu güne 15 uçk kazası meydana geldiğini ve bu kazalarda 556 kişi hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Bu kazalara rağmen en güvenilir ulaşım aracı olduğu belirtilen makalede bir diğer şaşırtıcı sonuç ise daha çok ilgi çekti.

Yine 2018 yılından bu güne dünyada 3.790.0000 uçuş ile 2.52 milyon yolcu havayolu seyahati gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalarda yolcuların en merak ettikleri soruların başında ise pilotların yeterli olup olmadığıydı.

Ancak tüm ilginin kaza sırasında yaşandığını kazadan bir kaç gün sonra insanların meraklarının sona erdiğinin altını çizen makalede ilk iki gün düşen uçağın kara kutularının sonucunu merak edenler kaza raporu ve kara kutu çözümüyle ilgilenmiyorlar.

Yazarlar