SON DAKİKA
Tarih : 2020.09.11 12:41:36

Bu Gün Sivil Havacılık Tarihinin Değiştiği Gün

ABD'liler, hava korsanlarının Dünya Ticaret Merkezi ve ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'u hedef aldığı saldırılarda ölen yaklaşık 3 bin kişiyi anmaya hazırlanıyor. Dünyayı dehşete düşüren 11 Eylül terör saldırısının üzerinden tam 17 yıl geçti.

11 Eylül 2001'de New York'taki İkiz Kuleler'e 2 uçakla düzenlenen terör saldırısı sonucu yaklaşık 3 bin kişi hayatını kaybetti. Saldırıda hayatını kaybedenler, bugün düzenlenecek törenle anılacak. ABD Başkanı Donald Trump daha önce 11 Eylül saldırılarıyla ilgili skandal ifadelere imza atarak, "Benim binam saldırılardan önce Manhattan'da bulunan en yüksek ikinci binaydı. Saldırılardan önce Dünya Ticaret Merkezi Manhattan'ın en büyük binasıydı. Şimdi en yüksek binanın sahibi benim" şeklinde konuşmuştu.

Müzede İkiz Kuleler'den arda kalan parçalar ve itfaiye ekiplerinin kaskları gibi malzemeler sergilenecek. 11 Eylül 2001'de, bir başka uçak, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'a çarptırılmıştı. Saldırıların ardından Bush yönetiminin başlattığı 'terörle mücadele' kapsamında, ABD ordusu Afganistan'a girmişti. Saldırıların arkasındaki beyin, Usame Bin Ladin, Mayıs 2011'de Pakistan'a düzenlenen operasonla öldürülmüştü.

Yazarlar