SON DAKİKA
Tarih : 2023.11.25 00:52:34

Buffalo Niagara Uluslararası Havaalanı Patlama Nedeniyle Kapatıldı

ABD'de Buffalo Niagara Uluslararası Havaalanı, ABD-Kanada sınırındaki patlama nedeniyle kısa süreliğine trafiğe kapatıldı. ABD'de Buffalo Niagara Uluslararası Havaalanı, ABD-Kanada sınırında dün meydana gelen patlamanın ardından kısa süreliğine uluslararası uçuşlara kapatıldı.

Patlama, ABD'de yılın en yoğun seyahat günlerinden biri olarak kabul edilen Şükran Günü'nden bir gün önce, yerel saatle 11:30 civarında meydana geldi. New York ile Kanada arasındaki tren seferleri geçici olarak durduruldu ve Buffalo ve Niagara Falls Havaalanı'nda alarm verildi İlk anda patlamanın terörle bağlantılı olduğu yönünde şüpheler varken Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve New York Valisi Kathy Hochul, olayın terörle hiçbir bağlantısının olmadığını duyurdu.

Kısa süre sonra havaalanları trafiğe açıldı. Patlamanın, lüks bir otomobilin aşırı süratle kaldırıma çarparak havaya uçması ve iki buçuk metrelik bir çiti aşarak çarpmayla birlikte infilak etmesinden kaynaklandığı ortaya çıktı. Tamamen yanan otomobildeki karı kocanın hayatını kaybettiği bildirildi.

Olayda bir sınır devriyesinin de yaralandığı belirtildi. Eldeki bilgilere göre hayatını kaybeden çiftin Kanada'da KISS grubunun konserini izlemeyi planladığını ancak etkinlik iptal edilince ABD'deki bir kumarhaneye gittiği kaydedildi.

Yazarlar