SON DAKİKA
Tarih : 2021.02.13 17:20:53

Burcu Binici: Uçakta Burnum Kırıldı Hostes Bayıldı

Oyuncu Burcu Binici, yıllardır herkesin kendisine sorduğu ‘Burnunda estetik mi var?’ sorusuna açıklık getirdi: “19 yaşında uçakta kaza geçirdim. Açılan kokpit kapısı, yüzüme çarpınca burnum kırıldı. Uçak acil iniş yaptı. Ambulansla hastaneye kaldırıldım”

Burcu Binici, on parmağında on marifet olan oyunculardan...

Oyunculuğa başlamadan önce dansçılık yaptı, Anadolu Ateşi'ndeki bir hoca tarafından keşfedilerek dans ekibine çağırıldı. Şan eğitimi alan, asma davul ve nağara gibi enstrümanlar da çalan güzel oyuncu, 2007 yılında Meral Okay ile tanıştıktan sonra oyunculuğa adım attı. Dizilerin ve filmlerin aranılan ismi haline gelen Binici, enerjisiyle izleyicilerin de gönülleri fethetti. Ekranda her zaman güler yüzlü, içi içine sığmayan kıpır kıpır haliyle görmeye alışık olduğumuz ünlü oyuncu, ilk kez başından geçen korkunç kazayı anlattı.Binici ile 2005 yılına döndük ve o korku dolu anlara şahit olduk...

Güzel oyuncu, 19 yaşındayken İstanbul'dan Erzurum'a gittiği bir seyahatinde hiç unutamayacağı bir olay yaşadı. Yolculuğun başlarında çok keyifli olduğunu söyleyen Binici, "O sırada tek sorun aşırı sıkışmış olmamdı. Neyse uçak kalktı 'Kemerlerinizi açabilirsiniz' dediklerinde ben direkt tuvalete koştum. (Gülüyor) Biri benden önce girmiş. Bu sırada beklerken ayakkabı bağımın çözüldüğünü fark ettim. Kokpite doğru eğilip bağlamaya başladım. İşte ne olduysa ondan sonra oldu" dedi.

Ünlü oyuncu, o gün yaşadıklarını aynı korkuyla anlatmaya devam etti: "O sırada kabin memuru kokpit içinden dışarıya bakıyor, kimsenin olmadığını düşünüyor, halbuki ben aşağıdayım. Eski uçak tipini düşünün, kapıları ağır olanlardan. Tam o anda bir şey çat etti. Ayağa kalktığımda hostesin üzerine kanlar fışkırıyordu. Ben burnumun kırıldığını o sırada fark ettim. Hostes bayıldı, yolcular uçak düşüyor sanıp panik yaptı. Ben bir elim burnumda kanamayı durduruyorum, bir yandan 'Benim burnum kırıldı, acil iniş yapılacak' diye bağırıyorum."

O anı yıllarca unutamayan Binici, "Uçakta iniş izinleri alındı. Ama iniş için mesafe gerekiyormuş, sonra Sabiha Gökçen Havalimanı'na dönüldü. Hostes de ayıldı merak etmeyin. (Gülümsüyor) İnişte benim açımdan yeni bir sorun daha oluştu, telefonumu bir açtım ki ne göreyim şarjı yüzde 1! Yakınımı aradım, haber verdim ve telefonum kapandı. Her şeye rağmen hâlâ bayılmamıştım. Ambulansla hastaneye gittik, sonrasını hatırlamıyorum" dedi.

'ESTETİK Mİ?' DİYE SORANLARA CEVAP OLSUN!

Hastaneye gittikten sonra iki gün boyunca kendisine gelemeyen Binici, "İki gün sonra gözümü açtığımda yüzüm şişti. Hatta üç tane yüzüm vardı diyebilirim. Ayağa kalkıp bir baktım ki yakınlarım etrafımda kısır yiyor. Ben de çok açım. 'Bana da verin' dedim, yasak olduğunu söylediler ama dayanamayıp yine de verdiler" diye konuştu. Yıllardır burnunun estetik olup olmadığı merak konusu olan güzel oyuncu, bu konuyu da ilk kez açıklamış oldu.

Binici, "Oyuncu olduğumdan beri bazıları 'Burnun estetikli mi?' diye sorduğunda bunları anlatmam uzun olur diye 'He' deyip geçiyordum. Kimse ne olduğunu, nasıl olduğunu sormuyor. Hemen kesin böyledir diye yapıştırıyorlar. Bu durum biraz can sıkıcı" dedi.

Yazarlar