SON DAKİKA
Tarih : 2022.04.25 16:37:57

Bursa’da Eğitim Uçağı Düştü: 2 Ölü

Bursa'da tek motorlu eğitim uçağı kalkıştan hemen sonra evlerin arasına düştü. Uçağın düşmesi sonucu pilot ve öğrenci pilot hayatını kaybetti. Bursa’da tek motorlu bir uçak yerleşim yerlerine yakın bir bölgeye düştü. Osmangazi Bağlarbaşı mahallesi yakınlarına büyük bir gürültüyle düşen uçak alev alev yanmaya başladı. Çevredeki vatandaşlar büyük panik yaşadı.

Olayla ilgili açıklama yapan Bursa Valisi Yakup Canbolat, eğitim uçağının düşmesi sonucu pilot ve öğrenci pilotun hayatını kaybettiğini açıkladı. Hayatını kaybedenlerin kimlikleri açıklandı. Bursa'da TC-UTT T2002JF model 2002 tipi bir eğitim uçağı, eğitim uçuşu yaptığı sırada teknik bir arızadan kaynaklandığı değerlendirilen sebeple Osmangazi İlçesi Bağlarbaşı mahallesine düştü. Bir eve çarparak araçların üzerine düşen uçak alev aldı.

Mahalle sakinlerinin büyük korku ve panik yaşadığı olayda, yanan uzakta ard arda patlamalar meydana geldi. Vatandaşlar korku içinde evlerini terk ederek güvenli alanlara kaçtı. Kaza sonrası bölgeye çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi. Uçağın düşmesiyle birlikte büyük bir korku yaşayan mahalle sakinleri evlerinden çıkarak güvenli bölgelere kaçtı. Öte yandan sokağa düşen uçağın alev almasının ardından 4 araçta alevlerin arasında kaldı.

BÖLGEYE KURTARMA HELİKPOPTERİ SEVK EDİLDİ

Uçağın düşmesinin ardından bölgeye kurtarma helikopterleri sevk edildi.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa'da merkez Osmangazi ilçesi'nde Yunuseli Havaalanı'na yakın bir bölgede tek motorlu uçağın düşmesine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Teknik sebeplerle olduğunu düşünmekteyiz konu araştırılacak. Sivil bir eğitim uçağıydı. 2 kişi vardı içinde pilotlarımız vefat etti. 2 evde ve 2 araçta hasar oluştu. Kazayı Ankara'dan gelecek kaza kırım ekibi tüm yönleriyle incelenecek.

HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Bursa'da tek motorlu uçağın düşmesi sonucu pilotlar Furkan Ökten ve Murat Avşar hayatını kaybetti.

Yazarlar