SON DAKİKA
Tarih : 2021.06.30 15:22:35

Bursa’da Havaalanına İnmeye Ramak Kalan Uçak Armut Bahçesine İndi

Bursa’da armut bahçesine mecburi inis yapan Cesna tipi egitim uçaginin motor arizasi yasadigi ögrenildi. Uçaktaki bayan ögrenci ile pilot hafif yaralanirken, ekipler sorusturma baslatti. Uçak kazasi Yunuseli Havalani’nin metrelerce yakininda meydana gelmesi havadan da görüntülendi.

Kocaeli’de bir havacilik sirketine ait cesna tipi egitim uçagi sabah 06.45 siralarinda egitim amaciyla Cengiz Topal Havalimani’ndan havalandi. Ögle saatlerinde geri dönen uçaktakiler, Kocaeli’de ögrenci degistirdikten sonra tekrar kalkti. Uçaktaki pilot Serkan Ünverdi ve ögrenci Rabia Erdun yakit ikmali için saat 15.00 siralarinda Yunuseli Havalimani’na inis yapmak istedi. Ancak uçakta yasanan motor arizasi sebebiyle uçak havalimani karsisindaki armut bahçesine mecburi inis yapti.

Uçak kaza kirima ugrarken, pilot ve yanindaki bayan ögrenci hafif siyriklarla kazayi atlattilar. Yaralilar ambulanslarla hastaneye kaldirildi. Bölgeye çok sayida polis, saglik ekibi ve AFAD ekibi sevk edildi. Olayla ilgili sorusturma baslatildi. Kazazede pilot ve ögrencisinin saglik durumlarinin iyi oldugunu anlatmak için kazadan sonra özçekim yapmasi da dikkat çekti

Yazarlar