SON DAKİKA
Tarih : 2020.05.07 22:29:37

Büyük Anadolu Orkestrası Voyage, İstanbul Havalimanı’nda Görücüye Çıkacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün sanatsal danışmanlığı ile desteklenen Büyük Anadolu Orkestrası ‘’Voyage’’ projesi ile Türkiye’nin en gözde tarihi ve turistik mekânlarını müzik, sanat ve görsel teknolojinin tüm imkânları ile harmanlayarak dünyaya tanıtacak. Anadolu’nun zengin görsel, işitsel ve kültürel mozaiğini VOYAGE projesi ile ön plana çıkartan ‘’Büyük Anadolu Orkestrası‘’ geleneksel Türk Çalgılarının renkli, çeşitli tınıları eşliğinde tüm dünyanın ortak müziği olarak kabul görmüş senfoni düzenlemeleri ile tarihi ve turistik bölgelerimizde merak ve ilgi uyandıran ziyafet tadında bir yolculuğa çıkartıyor.

Bütün dünyayı etkisi altına alan ve özellikle turizm sektörünü vuran Covid 19 pandemisinin etkilerini bertaraf etmek üzere yola çıkılan proje ile Türkiye’deki tarihi ve kültürel Dünya Mirasımız eşsiz bir müzik şöleniyle anlatılacak. Merkezi Türkiye’de bulunan, Uluslararası Kültür ve Sanat Etkinlikleri Derneği tarafından hazırlanan proje, Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün sanatsal danışmanlığı ile destekleniyor.

Büyük Anadolu orkestrası VOYAGE projesi repertuar isimlerini kültürel miraslarımızın; Göbeklitepe, Sümela Manastırı, Salda Gölü, Efes, Kapadokya, Zeugma, Pamukkale vb gibi isimlerinden alırken, sahne görsel ve repertuar içeriklerini de ismini aldığı bu değerli kültürel hazinenin karakteristik yapısından beslenerek hazırlandı. Büyük Anadolu Orkestrası Genel Sanat Yönetmenliğini Murat Baytaş ve Sanat Direktörlüğünü Şinasi Pala yapıyor.

Dünya prömiyeri İstanbul Havalimanı'nda yapılacak

Büyük Anadolu Orkestrası Voyage Projesi ile sahne alacağı repertuarın, tarihi ve turistik alanlarımızın bulunduğu bölgelerin karakteristik yapısı ile özdeşleştirildiği performans icralarında, tarihi ve turistik yerlerin görselleri de senkronize olarak yer alacak. Büyük Anadolu Orkestrası Voyage Projesi Dünya prömiyeri, İstanbul Havalimanı’nda yapılması planlanıyor.

Büyük Anadolu Orkestrası’nda 40 sanatçı performans sergileyecek. Proje dahilinde, halay, horon, zeybek ve semah gibi ritüel örneklemeler de sergilenecek. Âşık Veysel, Neşet Ertaş, Mevlana gibi Anadolu’nun değerlerinin deyişleri Türkçe’nin yanı sıra farklı dillerden de katılımcılara seslendirilecek.

Pala: Türk turizmine katkı sağlayacak

Türkiye turizmine katkı olarak bu projeyi çok önemsediklerini belirten projenin koordinatörü Şinasi Pala, dünyanın en çok rağbet edilen kültür merkezleri ile işbirliği başlattıklarını, nitelikli turist profili için bu tarz çalışmaların büyük önem taşıdığını kaydetti. Pala, bu projenin Türk turizmine katkı sağlayacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

Yazarlar