SON DAKİKA
Tarih : 2023.01.15 13:30:40

Çarpışmaya Ramak Kala Durabildiler

New York JFK Havalimanı'nda kalkış hazırlığındaki Delta Havayolları uçağı, bu sırada taksi yapmakta olan American Airlines uçağına 300 feet kala durabildi ABD'de Federal Havacılık İdaresi FAA, New York JFK Havaalanı'nda kalkışa hazırlanan bir uçağın, bu sırada taksi yapan bir başka uçağa çok yaklaşarak durabildiğini ve büyük tehlike atlatıldığını doğruladı.

Federal Havacılık İdaresi, Delta Air Lines'a ait Boeing 737 tipi uçağın pilotlarının, kalkış için pistte hareket ederken, bu esnada taksi yapmakta olan American Airlines'ın Boeing 777 tipi uçakla karşılaştığını ve 300 feet (yaklaşık 92 metre) yakınında durabildiğini duyurdu. Önceki gün akşam meydana geldiği bildirilen olayda herhangi bir yaralanma olmadığı kaydedildi. FAA yaptığı açıklamada, hava trafik kontrolörlerinin "kalkış yapan uçağın önünden pistten geçen başka bir uçak fark ettiğini" söyledi.

Bir başka analize göre, Delta Air Lines uçağının, American Airlines'ın Boeing 777 uçağına bitişikteki bir taksi yolundan geçtiği noktaya 300 feet kala durduğu öne sürüldü. Dominik Cumhuriyeti'ne uçacak olan Delta Air Lines'e ait Boeing 737-900 uçağında 145 yolcu ve altı mürettebat bulunuyordu. FAA olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Yazarlar