SON DAKİKA
Tarih : 2023.09.09 01:44:29

Cathay Pacific Havayolları’nın Üç Kabin Memuruna Hapis Cezası

Cathay Pacific'in eski kabin memurları, havayolu çalışanları için geçerli olan bilet ayrıcalığını, normal yolculara kullandırarak rüşvet aldıkları için hapis cezasına çarptırıldı.

Cathay Pacific’in üç eski kabin memuru, havayolu çalışanlarına özel ayrıcalıklı uçak biletlerini rüşvet karşılığı Vietnamlı bir moda tasarımcısına aldırdıkları için hapis cezasına çarptırıldı. 10 bin doları aşkın rüşvet aldıkları saptanan eski kabin memurları Lau Ching-man altı ay, Lee Chung-fai ve Wong Oi-ting ise beşer ay hapis yatacak. Havayolunun “Refakatçi Seyahat Programı” çalışanların bir partnerini, kardeşini, aile üyesini veya arkadaşını seyahat refakatçisi olarak göstermesine olanak tanıyor.

Ancak çalışanların, bu hakkı para karşılığı başkalarına sağlamasının yasak olduğu belirtiliyor. Mahkeme, üç eski kabin memurunun rüşvet karşılığında Vietnamlı moda tasarımcısına 2 bin 488 dolara 20 Cathay Pacific bileti satın aldırdıklarına ve yaklaşık 42 bin dolar haksız kazanç sağladıklarına hükmetti. Bölge Hakimi, hapis cezalarına ek olarak, üç sanığın havayolu şirketine 12 bin dolar tazminat ödemesine karar verdi.

Yazarlar