SON DAKİKA
Tarih : 2019.08.05 14:17:00

Çeşme,Alaçatı Havalimanı İnşaatı Başladı

2018 yılında proje olarak kabul edilen Çeşme'de yapılacak olan havalimanı inşaatına başlandı. Yapımı ile birlikte turizm ve birçok alanda olumlu etki sağlayacak olan havalimanı hakkında detaylı açıklamalarda geldi. Çeşme’de yapılması planlanan Çeşme Alaçatı Ekrem Pakdemirli Havalimanı inşaatına başlandı. Turizm bölgesine yapılacak olan bu havalimanında genel havacılık, sportif ve amatör havacılık ve uçuş eğitimleri yapılacak.

8Bölge turizmine de katkı sağlaması beklenen havalimanının yapılmasına başlandı. Türkiye’ye nitelikli havalimanlarından bir yenisini eklemeyi hedefleyen Terminal Yapı ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alp Delimollaoğlu, 2018 yılında projesi hazırlanmış havalimanının yapımına başlandığını bildirdi. Proje ile ilgili detaylı açıklamalarda bulunan Delimollaoğlu, 6 Haziran 2018 tarihinde proje olarak ortaya çıkan havalimanının ulusal ve uluslararası standartlara uygun bir şekilde yapımına başlanıp devam ettiğini aktardı.

Ayrıca Delimollaoğlu, turizmde önemli bir bölge olan Çeşme’de yapımı tamamlanması ile bölgeye gelen turist sayısı ve turizm kentinin gelişimini olumlu etkileyeceğini planladıkları havalimanının dünya turizmine de katkısı olacağını söyledi. 150-180 günlere çıkan turizm sezonuna değinen Delimollaoğlu, bu proje ile birlikte gelen turistlere daha çok geceleme imkanı sağlayacağını belirtti. 120 Milyon Euro Turizmin bu havalimanı ile birlikte bölgede artacağını söyleyen Delimollaoğlu, projenin tamamlanması ile birlikte kazancın 1 milyar 400 milyon dolar gibi rakamlara ulaşmayacağını ve bu rakamların gerçekleri belirtmediğini söyledi. Senelik 14 milyon Euro bir kazancın olacağını belirten Delimollaoğlu, proje tamamen tamamlanınca 25 yıllık süre zarfında 120 milyon euroluk bir gelirin elde edileceğini bildirdi.

Yazarlar