SON DAKİKA
Tarih : 2021.06.26 03:11:52

Cesur: Tadında Anadolu’yu Yurtdışına Götüreceklerini Söyledi

BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur, ”Tadında Anadolu’yu yurtdışına da götüreceğiz ve Anadolu’nun gastronomi birikiminin tanınması için katkı vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Gastronomi turizmi ve ağırlama sektörünün önde gelen isimlerinin katıldığı 1. Uluslararası Turizm Gastronomisi ve Ağırlama Zirvesi FSummit, 23-24 Haziran tarihleri arasında Türkiye’nin turizm cenneti Antalya’da gerçekleştirildi. “Ağırlamada Farklılaşma” teması ile gerçekleştirilen FSummit’te yerli ve yabancı yatırımcılar, yöneticiler, şefler ve F&B yöneticileri başta olmak üzere ağırlama sektörünün tüm paydaşları EXPO Antalya Sergi Alanı’nda bir araya geldi.

Ulusal ve uluslararası iş dünyası arasında önemli bir köprü görevi gören etkinlikte ağırlama sektörü 360 derece ele alındı. Sektördeki yenilikler, pandemi sonrası yeni normal düzen, dünyadaki yenilikler, ağırlamada kalitenin önemi, sürdürülebilirlik gibi pek çok konunun konuşulduğu etkinliğin ilk gününde yiyecek içecek sektörünün lider markalarından biri konumunda bulunan, TAV Havalimanları iştiraki olan BTA’nın İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur, Sözen Grup Genel Müdürü Gökmen Sözen’in sorularını yanıtladı.

“Her bir çalışanımız birer kültür ve turizm elçisi”

Uluslararası standartlarda yiyecek içecek hizmeti sunan BTA’nın misafir karşılama ve uğurlama başarılarına dair konuşan Cesur, şunları söyledi: “Biz TAV havalimanlarının servis şirketi BTA olarak dokuz ülkede 17 havalimanında, 200’den fazla noktada yer alıyoruz. Aynı zamanda TAV Havalimanları’nın 26 ülkede havalimanında ayak izi var. Bugün 90 ayrı pasaporta sahip çalışanımızla misafirlerimizi ağırlıyoruz. Havalimanları ülkemizin dünyaya açılan kapıları.

Biz havalimanlarında yolcuların farklılaşan ihtiyaç ve beklentilerine cevap verecek konseptleri ve ürün çeşitliliğini yaratıyoruz. Bu anlamda farklı kültürlerin ortak damak tadını oluşturuyoruz. Ülkemizin tanıtımının havalimanlarında başladığını düşünerek çalışanlarımızın birer turizm ve kültür elçisi olarak hizmet verdiğini düşünüyoruz ve bu misyonla hareket ediyoruz.

”“Tadında Anadolu’yu yurtdışına da götüreceğiz”

Sözen’in Tadında Anadolu ile ilgili sorusunu da yanıtlayan Cesur, bunun bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Tadında Anadolu, küçük ve orta boy işletmelerin üretimini havalimanına taşıyan ve dünyaya açan, kadın girişimcileri, çiftçileri, üreticileri ve geleneksel üretimi destekleyen markamız. 60 ayrı şehirden 600’e yakın ürün topluyoruz. Bunlar kahramanlar ürünler. Çocukluk yıllarımızdan hafızalarımızda kalan ancak günümüzde unutulmaya yüz tutmuş ürünleri topluyoruz.

Örneğin, Güzelyalı’da reçel üreten bir kadın girişimci şu anda 50 kişi istihdam eden bir KOBİ haline geldi. Bu girişimcilerin gelişmesi için bilgi birikimimizi onlara açıyoruz. Sevilen markalarımızdan biri olan Cakes&Bakes’in Turquality belgesi bulunuyor. Bununla birlikte yurt dışında şehir içi noktalarda da yer alacağız. Benzer bir planımız Tadında Anadolu için de var. Tadında Anadolu’yu yurtdışına da götüreceğiz ve Anadolu’nun gastronomi birikiminin tanınması için katkı vermeye devam edeceğiz.”

Yazarlar