SON DAKİKA
Tarih : 2018.12.13 12:31:07

Çevre Okullar Uçak Sınıfı Ziyaret Etti

Uçuş ömrünü tamamladıktan sonra hurdaya ayrılan ve İzmir'de Oğuzhan Özkaya Eğitim Kurumları'nın Güzelbahçe kampüsünde derslik olarak kullanılan yolcu uçağı, farklı okullardan öğrencilere açıldı. Konak ilçesindeki Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Halitbey İlkokulunda eğitim gören 3'üncü sınıf öğrencileri, Güzelbahçe ilçesindeki özel bir eğitim kurumunun bahçesinde bulunan "uçak dersliği" ziyaret etti.

Aralarında hiç uçağa binmemiş öğrencilerin de bulunduğu 21 çocuk, uçağın kokpitini inceledi, uçuş simülatörünü kullandı. Uçak içinde verilen robotik kodlama ve yazılım dersleriyle ilgili bilgi alan öğrenciler, fotoğraf çektirdi. Ziyaretle ilgili açıklama yapan eğitim kurumunun kurucu müdürü Oğuzhan Özkaya, "Bugün buradaki çocukların mutluluğunu, heyecanını görmek çok ayrı bir şey. Başka okullardan da ziyaret talepleri var. Onları da ağırlamak istiyoruz" dedi.

Halitbey İlkokulu öğrencisi İlhan Alp Ay, ilk kez bindiği uçağı görünce çok heyecanlandığını, kokpiti inceledikten sonra büyüyünce pilot olmaya karar verdiğini söyledi. Öğrencilerden Yağmur Bilge de "İlk defa uçağa biniyorum" dedi. Emine Naz, "İlk kez buçağa bindiği için mutlu olduğunu ifade etti.

Yazarlar