SON DAKİKA
Tarih : 2017.05.02 18:09:12

Cilt Lekeleriniz İçin Maydanozdan Destek Alın

Cilt -ve dolayısıyla yüz- çok hassas bir organizmadır ve cildiniz çevredeki ve hormonlardaki tüm değişikliklerden etkilenir. Maydanoz size harika bir destek olacak. Yaşlanma, çevre ve stresin etkilerini tedavi etmeyi vaat eden yüzlerce yüz kremi reklamı görüyoruz, ama bu işi mutfağınızda doğal tedavilerle de yapabilirsiniz. Serbest radikallerle savaşacak harika bir antioksidan ve mükemmel bir güzellik tedavisi için maydanozu değerlendirin. Güneşe maruz kalmak veya yaşlanma ile oluşan kara lekelerden kimse hoşlanmaz. Geçici etkileri olan kremlere çok fazla para harcamadan yüzünüze bakmaya ne dersiniz?

Aşağıdaki kolay ve doğal tedaviyi uygulayarak sizi rahatsız eden lekelerden kurtulmayı deneyin. Herkesin yüzünde gitmesini istediği veya kapamaya çalıştığı bir kaç leke olabilir. Burunda, alında, yanaklarda veya çenede de olsa, yüzünüz vücuttaki en hassas organizmadır, çünkü sürekli çevredeki güneş ışığı, kirlilik, soğuk gibi olumsuz faktörlere maruz kalır… Yaşlanmayı da unutmayalım. En sevdiğiniz yüz kremi veya spa günlerine bağlanmış olabilirsiniz ama harika gözükmek için daha kolay bir yol var. Yukarıdaki sebeplerden oluşan lekelerden kurtulmanın yollarını aramak için gerçekçi olmalısınız ve onları daha az görülebilir hale getirmek gibi bir amaç edinmelisiniz. Maydanoz bir çok vitamin içerir ve mahalle bakkalınızda, süpermarketlerde veya pazarlarda kolayca bulunabilir. Buna ek olarak hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem sizi serbest radikallere karşı korur hem de harika bir antioksidandır. Bu da yetmezmiş gibi maydanoz içeriğindeki yüksek C vitamini ile güzelliğiniz için harika bir ilaçtır ve her spa ve güzellik kliniğinde kullanılmalıdır. Bu mekanlar maydanozu cildinizi beslemek, yaraların azalmasını sağlamak ve kolajen üretimini uyarmak için kullanmalıdır. Bu küçük ama harika bitki mutfağınızda ve güzellik çantanızda kesinlikle bulunmalı!

Aşağıda maydanozu taze veya başka türlü yollarla cildiniz için nasıl kullanabileceğiniz bulacaksınız.

1. 5 adet maydanoz dalı alın ve bunları ezerek yüz maskesi yapın. Bu basit karışımı hazırladıktan sonra cildinizdeki lekelere uygulayın. 10 dakika kadar bırakın ve ılık suyla durulayın. Her gece uyumadan önce tekrarlayın. 2. Biraz daha gelişmiş bir yöntem maydanozu eşit oranda olacak şekilde başka bitkilerle karıştırarak lekelerinize uygulamak ve onları nemlendirmek. Bunun için 5 dal maydanoz, 5 damla limon suyu, zeytinyağı ve 3 dilim salatalık alın. Bunları kıvama gelene kadar mikserde karıştırın. Bir pamuk veya temiz bir kumaş ile cildinizdeki lekelere uygulayın. 10 dakika bekletin ve ılık su ile durulayın. Geceleri sonuç alana kadar uygulayın. Tüm bunlar biraz zaman isteyen tedavi yöntemleri olsa da maydanozu güzellik bakımınıza eklemenin çok büyük etki yaratacağını göreceksiniz.

Yazarlar