SON DAKİKA
Tarih : 2020.02.28 16:19:46

Çin Havayolları 4 Dolara Kadar Bilet Satıyor

Şanghay'dan Chongqing'e (yaklaşık olarak Seattle'dan San Francisco'ya eşdeğer) yaklaşık 870 mil mesafede Spring Airlines bu rotayı 4,10 dolara uçuyor. Çin havayolları koronavirüs salgını nedeniyle 4 dolara kadar bilet satıyor. Çin'deki uçuşların çoğu salgın sırasında iptal edilirken, yaklaşık üçte biri hala uçuyor. Seattle - San Francisco arası uçuşlar ortalama 150 $ dolar. Şimdi bu rotaya Çin Havayolları sadece 5 $ karşılığında uçuyor.

Çin'de devam eden şok edici uçuş fırsatlarından bazıları : Şanghay'dan Chongqing'e (yaklaşık olarak Seattle'dan San Francisco'ya eşdeğer) yaklaşık 870 mil mesafede Spring Airlines bu rotayı 4,10 dolara uçuyor. Şanghay'dan Harbin'e tek yönlü bir uçuş olan ve 994 mil (Chicago'dan New Orleans'a olan mesafeden biraz daha fazla) 9.80 dolar. Chongqing'den Shenzhen'e olan ve Shenzhen (Cincinnati'den New York'a olan mesafe) 621 mil mesafede Shenzhen Airlines ile şimdi uçuşunun maliyeti 14 dolar ve genellikle bu hattın yaklaşık ücreti 276 dolar.

Çin havacılık otoritesi bu hafta, ülke normale dönmeye başladığında uçuşların kademeli olarak devam etmesini istediğini söyledi. Yine de birçok havayolu , koronavirüs endişeleri nedeniyle Çin'e ve Çin dışındaki uçuşları iptal etti. Yetkililer; Salgın sayıları sabitleştikçe ve hatta düştükçe, taşıyıcılar muhtemelen ücretlerini de ayarlayacaktır, bu nedenle durum hızlı bir şekilde daha iyiye dönerse bu düşük ücretler zamanla aşamalı bir şekilde arttırılacaktır.

Yazarlar